Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidaturi pentru funcția de primar și pentru Consiliul Local Constanța, respinse la Biroul Electoral de Circumscripție Constanța

ro

01 May, 2024 08:49 1240 Marime text
Ieri a fost ultima zi până la care formaţiunile politice sau candidații independenți care doreau să participe în cursa pentru alegerile locale din data de 9 iunie, puteau depune candidaturile la birourile electorale.

Este vorba de candidaturile pentru funcţiile de primari, consilieri locali, municipali şi judeţeni şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene.

Pe 8 mai vor rămâne definitive candidaturile la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024.

Biroul Electoral de Circumscripție Constanța a adoptat mai multe hotărâri unele de respingere a unor candidaturi.

Au fost respinse candidaturile pentru Consiliul Local Municipal al SOS România, au fost admise listele de candidați pentru Consiliul Local Municipal din partea PSD cu excepția a 2 poziții  (n.r. pozitia nr 35 Andreea Giusepina Dobre și poz.36 - Bruce Mavrodin. 


Din informațiile noastre au mai fost respinse lista de candidati la CLM ale PRM  (n.r. pentru tardivitate) și candidaturile independente pentru funcția de primar ale lui Eugen Voineagu (n.r. ptr tardivitate) și Emanuela Dana Gavrilă (n.r.listele nu conțineau semnături).

Emanuela Dana Gavrilă a confirmat pentru ZIUA de Constanța că i-a fost respinsă candidatura. Aceasta a declarat că nu va depune contestație. 

În schimb, Eugen Voineagu a precizat pentru ZIUA de Constanța va depune contestație la Judecătorie. Acestuia i-a fost respinsă candidatura inclusiv pentru Consiliul Local Municipal.

Totodată au fost respinse candidaturile celor de la AURr (rromi) din cauza faptului că declarațiile de acceptare ale candidaturilor erau greșite.

De asemenea au fost respinse și cinci candidaturi de la AUR de pe lista pentru Consiliul Local Municipal Constanța. Este vorba despre Adrian Găină, Adrian Maribn, Mircea Munteanu, Ștefan Pleșca și Daniel Șerban.


Candidații ale căror candidaturi au fost respinse, în termen de 48 de ore pot depune contestații la Judecătoria Constanța.

Citește și: 

Lista candidaților din partea PUSL pentru Consiliul Local Constanța și Consiliul Județean Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii