Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi de sărbătoare în familia unui parlamentar constănţean Primarul Dumitru Chiru, la ceas aniversar

ro

16 Dec, 2013 00:00 2238 Marime text
Dumitru Chiru, primarul localităţii Lumina şi fratele senatorului Gigi Chiru, îşi aniversează astăzi ziua de naştere. Şeful autorităţii locale împlineşte 56 de ani.

Aniversatul zilei se află la cel de-al doilea mandat, sub sigla PSD şi se numără printre primarii din judeţ apreciaţi de electorat pentru activitatea derulată. Autoritatea locală condusă de Dumitru Chiru a reuşit în acest an să atragă două investiţii importante pentru comunitate. Este vorba de amenajarea unui cabinet stomatologic şi a unui centru psihologic, care se adresează copiilor diagnosticaţi cu autism, sindromul Down sau sindromul ADHD.

Tot în acest an, primarul Dumitru Chiru a finalizat lucrările la grădiniţa cu program prelungit şi la creşa din localitate, rezolvând astfel problema lipsei locurilor în grădiniţe.
Fondurile europene sosite în acest an în localitate au fost direcţionate către instruirea şomerilor, prin proiectul „Dezvoltarea Durabilă a Pieţei Muncii din Mediul Rural, prin Facilitarea Accesului la Ocupare”, în valoare de 1.432.472 lei. Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de 60 de şomeri şi 190 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă din Lumina şi din satele aferente Oituz şi Sibioara.
Afaceriştii din domeniul eolian sunt prezenţi şi ei în Lumina. Un parc eolian format din cinci turbine va fi amenajat pe un teren în suprafaţă de 18.492 de metri pătraţi, situat la Sibioara, în extravilanul comunei. Două dintre turbinele eoliene vor fi ale Consiliului Local Lumina, ceea ce înseamnă că după construirea parcului eolian, suma de 100.000 lei cheltuită anual cu iluminatul public va putea fi economisită. De asemenea, pentru oamenii din Sibioara se vor crea 20 de locuri de muncă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii