Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Lumina cere insolvența Alboram SRL, firmă controlată de Constructii Hidrotehnice SA, unde acționar este Mihai Lupu, președintele CJ Constanța!

ro

06 Feb, 2024 17:00 2589 Marime text
 
 
 
  • Alboram SRL are sediul social în Lumina, iar asociat unic este Construcții Hidrotehnice SA, firmă cu sediul în Iași.
  • Construcții Hidrotehnice SA, firma care controlează compania Alboram SRL, este o companie la care actualul președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, a avut calitatea de președinte al Consiliului de Administrație, dar și director general.
  • În prezent, după cum informează și Registrul Comerțului, acesta fiind consultat la data de 6 februarie 2024, Mihai Lupu este acționar în Construcții Hidrotehnice SA, deținând 42.4482% din acțiuni.
  • Contactat telefonic, președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, a precizat că nu mai deține nicio calitate în conducerea companiei Construcții Hidrotehnice SA, de la numirea sa în fruntea Consiliului Județean Constanța.  
 
 
Primăria Lumina, din județul Constanța, unde primar este Dumitru Chiru, solicită intrarea în insolvență a societății comerciale Alboram SRL! Cererea UAT Lumina a fost concretizată sub forma dosarului 736/118/2024
 
Conform portalului instanțelor de judecată, până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Conform reprezentanților Primărei Lumina, Alboram SRL ar avea de achitat suma de aproximativ 92.000 de lei, taxe și impozite.
 
Potrivit Monitoriului Oficial al României, Construcții Hidrotehnice SA, firma care controlează compania Alboram SRL, este o companie la care actualul președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, a avut calitatea de președinte al Consiliului de Administrație, dar și director general.
 
În Monitorul Oficial cu numărul 71 din data de 8 ianuarie 2021, Consiliul de Administraţie a luat act de demisia lui Lupu Mihai, din funcţia de administrator al societăţii, de Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi din cea de Director general.
 
„Demisia survine ca urmare a situaţiei de incompatibilitate în care se află Lupu Mihai, în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020, când a fost ales în funcţia publică de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa”, se arată în extrasul din Monitorul Oficial.
 
În prezent, după cum informează și Registrul Comerțului, acesta fiind consultat la data de 6 februarie 2024, Mihai Lupu este acționar în Construcții Hidrotehnice SA, deținând 42.4482% din acțiuni.
 
Contactat telefonic, președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, a precizat că nu mai deține nicio calitate în conducerea companiei Construcții Hidrotehnice SA, de la numirea sa în fruntea Consiliului Județean Constanța.  
 
Funcția de președinte al CJ Constanța a venit la pachet cu “sacrificii”. Mihai Lupu s-a retras din societatea cu care a făcut cele mai importante afaceri

 Despre Alboram SRL
 
Alboram SRL este o societate care funcționează din anul 2002, cu sediul social în sat Lumina, comuna Lumina, șoseaua Tulcei nr.107A, județul Constanța. Firma și-a schimbat, în anul 2010, sediul din alt județ, conform datelor din Registrul Comerțului, consultat la data de 6 februarie 2024.
 
Conform sursei amintite, asociat unic este Construcții Hidrotehnice SA, firmă cu sediul în Iași.
 
Administratorii societății din Lumina sunt Elena Grabovschi, Costel Moga, Alexandru Fetcu. Potrivit codului CAEN, activitatea principală a societății constă în „Fabricarea altor produse din material plastic”. Un punct de lucru secundar este înregistrat în Ovidiu, județul Constanța, pe strada Tulcei nr. 1.
 
Ca situație financiară, pe anul 2022, societatea a raportat o pierdere de 427.632 lei, cu o cifră de afaceri de 0 lei, fără salariați raportați.
 
Facem mențiunea că, potrivit Monitorului Oficial 5066 din 21 decembrie 2010, este menționată calitatea, la acea vreme, de asociat unic al Alboram SRL deținută de către Mihai Lupu, care s-a retras ulterior, firma fiind preluată de Construcții Hidrotehnice SA.
 
Despre Construcții Hidrotehnice SA
 
Conform Registrului Comerțului, consultat la data de 6 februarie 2024, societatea a fost înființată în anul 1991, cu sediul social în municipiul Iași, strada Toma Cozma nr. 13, județul Iași.
 
Capitalul social este de 1.303.560 lei.
 
Asociați sunt Hades Petrol LDV SRL, firmă din Râmnicu Sărat, cu o cotă parte de 11,507%, Mihai Lupu, cu o cotă parte ed 42,4482%, listă persoane fizice – 40,8995% și listă persoane juridice  - 5,1453%.
 
Administratori sunt Ioan Careja, Alexandru Fetcu, Silviu Viorel Holban și Titi Holban.
 
Activitatea principală, conform codului CAEN, este de „Construcții hidrotehnice”.
 
Firma are mai multe sedii secundare: un punct de lucru la Pașcani, extravilan, județul Iași, un punct de lucru în satul Vânători, județul Iași, un punct de lucru pe strada Mihai Eminescu din Miercurea Ciuc, Șantierul Techirghiol, pe strada Răscoala din 1907 din orașul Techirghiol, județul Constanța, secția de reparații din Iași, șoseaua Manta Roșie, șantierul Vaslui, șantierul Iași, șantierul Pașcani, cât și un punct de lucru în Sibiu, pe strada Teilor.
 
Pe anul 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 5.433.789 lei, cu un profit de 1.777.082 lei, la cei 58 de angajați raportați, activele imobilizate fiind în valoare de 29.839.137 lei. 
 
Precizăm că societatea Construcții Hidrotehnice SA este o companie la care actualul președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, a avut calitatea de președinte al Consiliului de Administrație, dar și director general.
 
Conform Monitorului numărul 423 din data de 8 februarie 2017, Mihai Lupu a fost numit director general al societății, începând cu data de 1 februarie, pe o durată nedeterminată.
 
Tot în 2017, prin Monitorul Oficial numărul 3493 din 22 septembrie 2017, Mihai Lupu a devenit administrator provizoriu în locul lui Albescu Cristian Gheorghe.
 
Prin Monitorul Oficial numărul 4370 din data de 15 noiembrie 2017, AGOA a Construcții Hidrotehnice SA a decis numirea lui Mihai Lupu în calitate de administrator, pentru un mandat de patru ani, cât și alegerea sa în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al companiei.
 
În Monitorul Oficial cu numărul 71 din data de 8 ianuarie 2021, Consiliul de Administraţie a luat act de demisia lui Lupu Mihai, din funcţia de administrator al societăţii, de Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi din cea de Director general.
 
„Demisia survine ca urmare a situaţiei de incompatibilitate în care se află Lupu Mihai, în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020, când a fost ales în funcţia publică de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa”, se arată în extrasul din Monitorul Oficial.
 
Așa cum precizam și mai sus, contactat telefonic, președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, a precizat că nu mai deține nicio calitate în conducerea companiei Construcții Hidrotehnice SA, de la numirea sa în fruntea Consiliului Județean Constanța.  
 
În 2023, compania SC Construcții Hidrotehnice SA Iași a câștigat lucrări și bani din achiziții publice în valoare de 5.347.064 lei.
 
Cel mai mare contract a fost încheiat cu Romsilva Buzău și are o valoare de 3.951.292 lei, iar cel de-al doilea cu Romsilva Iași, în valoare de 1.395.772 lei.
 
Cifra de afaceri a Construcții Hidrotehnice Iași a fost în 2022 de 5.433.789 de lei, profitul de 75,069 lei la un număr mediu de 58 angajați. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 227.41%.
 
Mai multe pot fi citite accesând link-ul următor
 
A devenit președinte al Consiliului Județean Constanța cu 10.000 lei în conturi. Spațiu comercial, transformat în casă de vacanță. Mihai Lupu și-a publicat declarația de avere (DOCUMENTE)

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Mihai Lupu își anunță o nouă candidatură la Consiliul Județean! Ce spune de susținerea politică (VIDEO)

 
Oficial de la DNA!
Clasare pentru Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța! Chelariu Ermil și Roșu Adrian, trimiși în judecată

 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii