Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Națională a României, sportivei Amalia Niță i-a fost acordat titlul de cetățean de onoare al comunei Lumina (GALERIE FOTO)

ro

01 Dec, 2022 13:58 3403 Marime text
 
În cadrul festivităților de Ziua Națională a României organizate de autoritățile locale din comuna Lumina, județul Constanța, a fost inclusă și decernarea titlului de cetățean de onoare al localității sportivei Amalia Niță, dublă campioană europeană de junioare la box, dar și autoare a altor performanțe deosebite în sport.
 
De asemenea, au fost premiați și alți sportivi de pe plan local care au obținut rezultate însemnate.  
 

Stimați cetățeni ai comunei Lumina, în decembrie 1918, provinciile istorice s-au strâns laolată după ani lungi în care au avut toate un singur ţel, să fie împreună. 1 Decembrie e ziua în care ne simţim cu toţii mândrii că suntem români, indiferent unde suntem. 1 Decembrie este ziua în care ne amintim cu gratitudine și solemnitate de trecut, de jertfa înaintașilor noștri care a făcut posibilă realizarea unui ideal național.
 
Românii și-au găsit mereu energia interioară, curajul, forța și determinarea pentru a-și construi un viitor mai bun, indiferent de greutățile pe care le-au întălnit.
 
Să purtăm în suflet ziua de azi ca pe una specială, în care suntem conștienți de ceea ce ne apropie și ne face mai buni, mai uniți, mai solidari, mai preocupați de sănătatea noastră și a tuturor celor apropiați!
 
Cu ocazia Zilei Naționale, autoritățile din comuna Lumina, primarul Dumitru Chiru, consilierii locali dar si cetățeni ai localității au omagiat eroii din comuna Lumina care s-au luptat si jertfit pe câmpurile de luptă pentru a apăra independența acestei țări.
 
Tot cu această ocazie a fost acordat titlul de cetățean de onoare sportivei Amalia Niță pentru performanțele excepționale obținute în cariera sa sportivă și pentru promovarea imaginii comunei Lumina pe plan intern si internațional.
 
Tot pentru rezultatele lor excepționale la competițiile sportive interne si internaționale au mai fost premiați Radu Daria Ioana, Mărunțoiu Adriana Nicoleta, Bursuc Cătălin Mihai, Mitrofan Robert Andrei, Rusen Georgiana Raluca, Bedreag Mihai Răzvan, Popescu Andreea Maria, Mihalcea Luca Ștefan, Călin Ianis și Potoceanu Andrei Gabriel.
 


Evenimentul de 1 Decembrie a fost marcat, de asemenea, si de tradiționala Horă a Unirii, la care au participat membrii Ansamblului de Dansuri “Luminițe Dobrogene” și toți cetățenii prezenți.

La mulți ani România, la mulți ani români!, se arată pe pagina de Facebook a comunei Lumina.


Originară din Lumina, Amalia Niță și-a păstrat titlul de campioană europeană de junioare la box, cucerit anul trecut, în Georgia, la Tbilisi. Ediția 2022 a întrecerii continentale s-a disputat în Italia, la Montesilvano, iar Amalia a făcut iarăși furori în ring.

Sportiva constănțeană s-a impus la categoria 66 kg, cucerind aurul, și a etalat un box de înaltă clasă, în ciuda faptului că, încă de la prima partidă, s-a confruntat cu dureri la mâna stângă. În finală, Amalia a dispus fără probleme de o reprezentantă a țării gazdă, iar întreaga evoluție a campioanei din turneu a făcut să fie desemnată cea mai bună sportivă a Europenelor. Totodată, constănțeanca a fost singura campioană continentală din 2021 care a reușit să-și păstreze titlul cu ocazia competiției din Italia! 

Sursa foto: Facebook (Comuna Lumina)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii