Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Prefectul județului Constanța a contestat în instanță demiterea viceprimarului comunei Lumina. Ioan Roman, repus pe funcție

ro

22 Sep, 2022 12:42 1707 Marime text



UPDATE

Hotărârea de Consiliul Local Lumina, de demitere a viceprimarului comunei Lumina a fost revocată.

Primarul comunei Lumina,, Dumitru Chiru a declarat pentru cotidanul ZIUA de Constanța că hotărârea a fost revocată după ce prefectul i-a sesizat în legătură cu nelegalitatea ei.

„Hotărârea a fost revocată luni, 19 septembrie. Știu că hotărârea a fost atacată și în instanță, însă nu am primit încă o citație în acest sens. Oricum procesul rămane fără obiect, pentru că Ioan Roman s-a întors pe funcția de viceprimar", a spus Chiru.

Cel mai probabil, însă Dumitru Chiru va propune din nou revocarea viceprimarului, respectând de acestă dată condițiile legale. 



Știrea inițială:

Prefectul județului Constanța a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal dosarul nr. 6412/118/2022.

Acţiune prefectului vizează obținerea tutelei administrative pentru HCL nr. 179/2022 emisă de Consiliul Local Lumina.

Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen în dosarul prin care reprezentantul Guvernului în teritoriu cere instanței anularea actului administrativ care a condus la demiterea viceprimarului comunei Lumina.

Prefectul județului, Silviu-Iulian Coșa a precizat pentru ZIUA de Constanța că din punctul de vedere a instituției pe care o conduce, „hotărârea referitoare la demiterea viceprimarului comunei Lumina s-a adoptat cu încălcarea legii".



Liberalul Ioan Roman fusese demis din funcție la sfârșitul lunii august la propunerea primarului PSD în funcție, Dumitru Chiru.

„În cadrul ședinței de Consiliu Local de marți, 30 august, am fost eliberat din funcția de viceprimar al comunei că urmare a votului unei majorități alcătuite din consilierii PSD, Pro Romania, AUR și PMP. Propunerea a fost introdusa pe ordinea de zi de către primarul PSD în funcție, Dumitru Chiru.

Nu mă agăț de fotolii administrative și nu urmăresc sub nicio forma să pozez în victima, însă consider că este important că locuitorii comunei noastre să știe cine sunt, de fapt, oamenii care una declara și susțin în campanie electorala și alta fac în momentul în care le sunt prezentate oferte de nerefuzat.

Motivele invocate pentru demiterea mea sunt fară fundament și nu au nicio legătură cu realitatea. Care este miza acestei ambiții a domnului Chiru? Sincer, nu stiu să vă spun, însă sunt sigur că vom afla și asta într-un viitor apropiat.

Rămân, alaturi de colegii mei din PNL, membru în cadrul Consiliului Local" a precizat Roman la câteva zile de la demiterea din funcție.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Viceprimarul comunei Lumina, județul Constanța, demis din funcție. Ce a precizat acesta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii