Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tu ştii ce mai învaţă copilul tău de pe internet?

ro

10 Feb, 2012 00:00 1738 Marime text

cosmote.jpgLa fiecare minut, în lume, nu mai puţin de 6.600 de fotografii sunt încărcate în serviciul Flickr, 600 de clipuri sunt urcate pe YouTube, aproape 700.000 de căutari sunt efectuate pe Google şi putem continua cu astfel de cifre impresionante. Internetul a depăşit demult statutul de „tehnologie" şi a devenit un mijloc de comunicare graţie popularităţii unor canale de informare şi socializare precum Facebook, Twitter sau Messenger. Totodată, navigarea „în voie" pe Internet poate atrage după sine o serie de pericole pentru copii şi adolescenţi.

Şi aşa cum ne educăm copiii cum să se poarte în societate şi de ce pericole să se ferească, tot aşa trebuie să le explicăm şi la ce se expun când navighează „liber" pe Internet. Un rol important îl joacă fiecare dintre noi, prin susţinerea acestui demers educativ. COSMOTE România se implică în promovarea unui internet mai sigur pentru copii, pentru al patrulea an consecutiv.

Cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet din 7 februarie, compania a lansat o campanie complexă de comunicare prin care contribuie la cel mai mare program naţional de protejare a copiilor şi a tinerilor împotriva conţinutului digital neadecvat. Campania este parte a angajamentul COSMOTE România de a îmbunătăţi dimensiunea socială şi de mediu în care operează, în calitate de membru responsabil al societăţii.

Scopul acestei campanii este să ajute copiii şi familiile acestora să înţeleagă pericolele utilizării la întâmplare a internetului, să îi înveţe cum să le recunoască şi să le evite astfel încât să poată naviga în spaţiul virtual în deplină siguranţă. Cea mai bună soluţie nu este interdicţia sau limitarea, ci educaţia şi prevenirea.

Broşura „Cum să-ţi protejezi copiii de pericolele internetului", care prezintă principalele pericole şi modurile în care pot fi acestea evitate, va fi disponibilă în magazinele COSMOTE sau Germanos. Pentru o accesibilitate şi o acoperire şi mai extinsă, broşura va fi distribuită şi în şcolile din 13 oraşe ale ţării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii