Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Memoriile secolului XX”, enciclopedia de 11 volume, expusă la Biblioteca Judeţeană „I. N. Roman”

ro

08 Jun, 2013 00:00 3688 Marime text
Cartea lunii iunie la Biblioteca Judeţeană „I. N. Roman” din Constanţa este enciclopedia  de istorie universală „Memoires du XXe siecle”. Enciclopedia are 11 volume, câte unul pentru fiecare deceniu al secolului trecut, cu excepţia ultimului deceniu, căruia i se dedică două volume. A fost publicată între anii 1991 - 2000.
„«Memoires du Xxe siecle» nu e o simplă listă de date şi evenimente. «Salahorii» acestei construcţii minunate, editorii şi autorii enciclopediei şi-au dorit ca volumele să fie nici mai mult, nici mai puţin decât «memoria fidelă şi purtătorul de cuvânt al istoriei unui secol». Şi, cu certitudine, au izbândit”, se menţionează în comunicatul Bibliotecii I. N. Roman, semnat de realizatorul expoziţiei, Ionel Alexe.
De menţionat este că fiecare volum este îmbogăţit cu câteva zeci de „ilustrate sonore”, adică mici discuri din plastic special, integrate în structura cărţilor. „Acestea conţin înregistrări audio autentice şi foarte savuroase, de la evocări şi declaraţii politice, la recitări şi cântece memorabile”.
Biblioteca Judeţeană Constanţa a achiziţionat această enciclopedie, scrisă în limba franceză, în anii 2003-2004, făcând un efort financiar deosebit: 6.000 de lei.
Enciclopedia va fi expusă, la parterul bibliotecii, până la sfârşitul acestei luni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii