Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Cumpana, cinci copii au fost crestinati

ro

09 Sep, 2008 00:00 1115 Marime text
1220898605.jpg

Botezul a avut loc in prima mare zi religioasa de la inceputul anului bisericesc, cu ocazia sarbatorii Nasterea Maicii Domnului

Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, continua initiativa, deja devenita traditie, de a boteza, prin intermediul "oamenilor cu credinta si cu dragoste fata de aproapele lor", copii aflati in grija unor asistenti maternali. Evenimentul, organizat de autoritatea locala din Cumpana, prin Compartimentul de Asistenta Sociala, in colaborare cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, a fost unul deosebit, pe de o parte pentru copii, care intrau pentru prima data in Casa lui Dumnezeu, dar si pentru cei care le-au devenit nasi. Primarul comunei Cumpana, Mariana Gaju, care a avut, inca de anii trecuti, ideea crestinarii unor copii la fiecare mare sarbatoare religioasa, si-a exprimat bucuria de a fi partasa la acest demers sufletesc: "Este o mare implinire sufleteasca pentru mine, dar si pentru comuna, pentru ca, prin acest gest, Dumnezeu ne apara si ne fereste de rele. Este a patra oara cand botezam, speram sa continuam si sa fim un exemplu si pentru autoritatile altor comune". Cei cinci copii au fost crestinati de cei doi preoti parohi ai Bisericii "Sfanta Cuvioasa Parascheva" din localitate, Ion Soare si Tudor Cosmin Ciocan. Nasii copiilor sunt "oameni cu credinta si cu dragoste fata de aproapele lor", salariati ai primariei ori oameni simpli, care le vor veghea drumul in viata si care vor fi partasi la bucuria lor. Unul dintre acestia a venit tocmai de la Braila pentru a fi alaturi de unul dintre copii, pentru care soarta nu a fost atat de fericita. "Am aflat despre aceasta traditie de la nasii nostri, care sunt de aici, din localitate, si care la randul lor au botezat un copil cu ocazia sarbatorii de Boboteaza si ne-am hotarat si noi sa facem acelasi gest crestinesc", a declarat nasa, emotionata.

Urmatorul botez, de Sfanta Parascheva

Din cei cinci ingerasi cu varste cuprinse intre patru si noua luni, unul poarta chiar numele zilei sfinte in care a fost botezat: "Fiecare parinte spiritual a ales numele copiilor, dar am dorit ca unul din cei cinci crestinati sa poarte si numele unui sfant. Avem patru fetite, Andreea - Alexandra, Delia, Melisa - Florentina si Denisa si un baietel, Marian", a afirmat primarul comunei, Mariana Gaju. Si preotul paroh si-a exprimat multumirea fata de initiativa autoritatilor locale: "Este bine ca cei care le vor fi nasi vor incerca sa le ofere, din prea plinul lor, dragostea de care au nevoie. Astfel vom regasi si noi mai usor calea spre mantuire", a completat acesta. Mariana Gaju a tinut sa precizeze ca urmatorul botez va avea loc cu ocazia sarbatoririi hramului Bisericii, de Sfanta Parascheva, pregatind inca de pe acum detaliile legate de aceasta actiune.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii