Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Atleta Alexia Dospin - campioană, într-o familie de campioni. Aur la tineret și barem de Europene îndeplinit! (GALERIE FOTO)

ro

03 Mar, 2023 00:00 2771 Marime text

 
  • Sportiva a participat, de curând, și la Campionatul Național Universitar, cucerind două medalii și contribuind și ea la obținerea de către Universitatea „Ovidius“ Constanța a titlului de campioană absolută pe anul 2023.
 
Sosită la CSM Constanța de la CSM Bacău, atleta Alexia Dospin a debutat în forță la un concurs național pentru gruparea de pe litoral, devenind campioană de tineret a României în proba de triplusalt. Totodată, prin performanța care a urcat-o pe prima treaptă a podiumului, sportiva de 19 ani și-a îndeplinit baremul pentru participarea la Campionatul European Under-23, care se va disputa în această vară, în Finlanda. 
 
Într-o familie băcăuană eminamente sportivă, părinții le-au transmis pasiunea pentru sport și celor două fiice. Tatăl și mama au făcut atletism și au fost campioni naționali la săritura cu prăjina. Una dintre fete a practicat natația și a cucerit și ea multe titluri naționale, iar a doua fată, Alexia, este atletă și un viitor frumos i se deschide în acest sport. Campioană națională la junioare, ea a repetat performanța și la tineret, în proba ei de bază, triplusaltul, sub culorile noului ei club, CSM Constanța. Înainte de atletism, Alexia Dospin a încercat înotul, dar ulterior s-a specializat pe sportul de pe pistă și pe triplusalt.  
 
E studentă la două facultăți
 
Cum de a ajuns Alexia pe litoral? Atât prin prisma sportului pe care îl iubește, căutând să urce o nouă treaptă în cariera ei, cât și prin prisma studiilor superioare, tânăra atletă fiind studentă în anul întâi la Universitatea „Ovidius“ Constanța. la două facultăți, Educație Fizică și Sport și Medicină (program de studii - Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare). La CSM Bacău, Alexia a fost pregătită de Aura Balaban, iar la CSM Constanța lucrează cu Carmen Botea.
 
Dorința de performanță, dusă mai departe
 
Alexia Dospin și Aura Balaban„Primul concurs pentru Clubul Sportiv Municipal Constanța. Mulțumim, Aura Balaban, pentru tot ce ai construit alături de Alexia! Suntem binecuvântate să ducem mai departe dorința de performanță!“, a fost mesajul lui Carmen Botea, la finele întrecerii în care Alexia a devenit campioană a României la tineret. „Venind la Constanța, Alexia a dorit să lucreze cu mine, pe baza rezultatelor pe care le-am avut la triplusalt, și, de comun acord, am ales CSM Constanța, un club care îi oferă tot sprijinul. A sosit foarte bine pregătită de la Bacău, iar pentru aceasta îi mulțumim Aurei Balaban. Sunt onorată de dorința Alexiei de a se dezvolta la Constanța, cu mine. Este o sportivă de mare perspectivă, componentă a lotului olimpic, participantă la Europenele și Mondialele de juniori, dar și un om de calitate, o persoană minunată“, a completat Carmen Botea.
 
Campioană universitară cu „Ovidius“
 
Alexia Dospin a fost finalistă la Mondialele de juniori, iar la Naționale s-a impus în proba de triplusalt, la tineret, cu 13,13 m, îndeplind astfel baremul de participare la Europenele de tineret, care este de 12,95 m. În plus, 13,13 m e nou record personal de sală al Alexiei la triplusalt. Campioana a participat, de curând, și la Campionatul Național Universitar, cucerind, cu Universitatea „Ovidius“, două medaliiׅ (argint la triplusalt și bronz la lungime) și contribuind și ea la obținerea de către UOC a titlului de campioană absolută pe anul 2023, cu un total de 19 medalii cucerite (nouă de aur, patru de argint și șase de bronz). „Mă bucur că sunt la Constanța și că-mi pot dezvolta cariera. Sunt încă la început de drum și muncesc zi de zi să ajung la performanțe superioare“, a declarat Alexia Dospin.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Alexia Dospin, Aura Balaban, CSM Constanța Atletism, Universitatea „Ovidius“)
 
Citește și:
 
Atletism
Alexia Dospin, campioană națională. Lenuța Simiuc - Burr a urcat de trei ori pe podium (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

 
Studenții de la Universitatea „Ovidius” Constanța, campioni naționali în cadrul Campionatului Național de Atletism în Sală (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii