Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ITM Constanţa Douăzeci de persoane, depistate fără forme legale de muncă. Sancţiuni de sute de mii de lei

ro

26 May, 2020 12:27 4695 Marime text
Inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, au verificat 105 agenți economici care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor și întreținerea și repararea autovehiculelor pe raza județului Constanța.
 
Au fost depistate 20  persoane cu muncă nedeclarată la 13 angajatori.  Au fost aplicate un număr de  17 sancțiuni în valoare de  390.000 lei și au fost dispuse un număr de 50  de măsuri cu termen  de remedire a deficiențelor . Au mai fost aplicate sancțiuni si pentru persoanele care aveau contractul individual de muncă suspendat si desfășurau activitate, precum și penru persoanele care aveau  contract individual de muncă cu timp parțial și lucrau în afara orelor de lucru declarate în contractul  de muncă.
 
Inspectorii de  muncă din cadrul serviciului securitate și sănătate în muncă au verificat  un numar de 27 angajatori, au dispus un numar de 73 masuri de remediere a neconformitaților constatate, au aplicat o sancțiune contravențională in valoare de 4.000 lei și 44 de avertismente.
 
Printre deficiențe constatate se numără: nerespectarea purtării echipamentului individual de protecție pentru toate riscurile de pe șantier și cele  din ateliere de întreținere și reparare a autovehiculelor; completarea examenului medical periodic pentru lucrătorii  la înălțime; dar şi nesemnalizarea zonelor periculoase din șantier.    
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii