Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevedere a secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale cu ambasadorul Canadei la Bucureşti

ro

26 Feb, 2020 18:27 1240 Marime text

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a avut miercuri, 26 februarie, o întrevedere cu ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, în cadrul căreia au fost abordate cooperarea bilaterală în domeniul apărării, în context aliat şi al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Secretarul de stat a mulţumit pentru sprijinul constant şi substanţial pe care Canada îl oferă în regiunea Mării Negre, subliniind necesitatea unei abordări pro-active şi unitare a aliaţilor NATO în vederea contracarării riscurilor şi ameninţărilor care se manifestă în această zonă. A evidenţiat  participarea Canadei la misiunea de poliţie aeriană întărită, desfăşurată în baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, contingentul forţelor aeriene canadiene urmând să participe în acest an la a patra misiune de acest tip în România. A subliniat importanţa desfăşurării neîntrerupte a acestei misiuni din perspectiva asigurării integrităţii spaţiului aerian national şi aliat.

În contextul asumării de către România a contribuţiei cu un detaşament de patru elicoptere la Misiunea MINUSMA din Mali, pentru o perioadă de un an, începând cu octombrie 2019, cei doi oficiali au discutat  despre cooperarea concretă din etapa de pre-dislocare şi de preluare a misiunii, precum şi perspectivele identificării unei soluţii care să asigure continuitatea îndeplinirii acesteia după încheierea mandatului detaşamentului român.

Părţile şi-au exprimat angajamentul pentru continuarea dialogului politico-militar în scopul întăririi cooperării atât pe dimensiunea bilaterală, cât şi pe dimensiunea aliată.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii