Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:56 25 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grindul Lupilor urmează să fie restaurat. Documentația a fost depusă la APM Constanța

ro

20 Dec, 2019 00:00 1177 Marime text

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța solicitarea acordului de mediu pentru restaurarea Centrului de Monitorizare Ornitologică Grindul Lupilor și diversificarea utilității acestuia.
 
Amplasamentul propus este județul Constanța, comuna Mihai Viteazu, satul Sinoe, nr. cadastral 101856, titular: ARBDD.
La începutul acestui an, o parte din imobilul Grindul Lupilor a trecut din administrarea ARBDD la MApN.
 
Amintim că în Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 35 din data de 14 ianuarie 2019, a fost publicată legea privind transmiterea unei părţi din imobilul Grindul Lupilor, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, aflată în subordinea Ministerului Mediului, în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.
 
Astfel, prin derogare de la dispoziţiile art. 10 alin. (1) din Legea nr. 82 din 1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, cu modificările şi completările ulterioare, se aprobă transmiterea unei părţi din imobilul Grindul Lupilor, aflat în domeniul public al statului, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta lege, din administrarea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, aflată în subordinea Ministerului Mediului, în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.
 
După preluare, partea de imobil transmisă se utilizează de către MApN pentru realizarea unor construcţii noi şi amenajări ale terenului, în vederea relocării Farului de aterizare Gura Portiţei. Imobilul este situat în judeţul Constanţa, pe raza localităţii Mihai Viteazu, suprafaţa terenului relocat fiind de 0,21 ha, cu o valoare contabilă de 1.470 de lei. Valoarea de inventar totală a bunului din care se transmite partea de imobil care face obiectul transmiterii este de 14.525.000 de lei, astfel, valoarea totală este de 14.523.530 de lei.
 
Grindul Lupilor se află între lacurile Razim şi Sinoe şi are o vegetaţie specifică solurilor nisipoase. Datorită înălţimii reduse şi condiţiilor favorabile, zona este importantă pentru producerea naturală a peştilor şi pentru iernarea păsărilor, reprezentând un important refugiu de cuibărit şi hrană.
 
Citește și:
 

Un imobil trece din administrarea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“ la MApN. Despre ce este vorba

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii