Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul de monitorizare ornitologică Grindul Lupilor va fi restaurat. Documentație, depusă la APM Constanța

ro

28 Nov, 2020 00:00 2355 Marime text
  • ARBDD anunță investiții la Centrul de monitorizare ornitologică Grindul Lupilor
  • Acesta va fi restaurat
  • Documentația a fost depusă la APM Constanța


Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Restaurare a centrului de monitorizare ornitologică Grindul Lupilor și diversificarea utilității acestuia-comuna Mihai Viteazu, sat Sinoe”, amplasat în comuna Mihai Viteazu, sat Sinoe, nr. cadastral 101856”, județul Constanța.

Titular al investiției este ARBDD, cu sediul in municipiul Tulcea, str. Portului nr. 34A, jud. Tulcea.

Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mun. Constanta, str. Unirii nr. 23 şi la sediul: ARBDD, in municipiul Tulcea, str. Portului nr. 34A, jud. Tulcea, în zilele de luni-vineri, între orele 9,00 – 13,00.

Amintim că în decembrie anul trecut, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța solicitarea acordului de mediu pentru restaurarea Centrului de Monitorizare Ornitologică Grindul Lupilor și diversificarea utilității acestuia.

La începutul lui 2019, o parte din imobilul Grindul Lupilor a trecut din administrarea ARBDD la MApN.

Amintim că în Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 35 din data de 14 ianuarie 2019, a fost publicată legea privind transmiterea unei părţi din imobilul Grindul Lupilor, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, aflată în subordinea Ministerului Mediului, în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

Astfel, prin derogare de la dispoziţiile art. 10 alin. (1) din Legea nr. 82 din 1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, cu modificările şi completările ulterioare, se aprobă transmiterea unei părţi din imobilul Grindul Lupilor, aflat în domeniul public al statului, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta lege, din administrarea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, aflată în subordinea Ministerului Mediului, în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

După preluare, partea de imobil transmisă se utilizează de către MApN pentru realizarea unor construcţii noi şi amenajări ale terenului, în vederea relocării Farului de aterizare Gura Portiţei. Imobilul este situat în judeţul Constanţa, pe raza localităţii Mihai Viteazu, suprafaţa terenului relocat fiind de 0,21 ha, cu o valoare contabilă de 1.470 de lei. Valoarea de inventar totală a bunului din care se transmite partea de imobil care face obiectul transmiterii este de 14.525.000 de lei, astfel, valoarea totală este de 14.523.530 de lei.

Grindul Lupilor se află între lacurile Razim şi Sinoe şi are o vegetaţie specifică solurilor nisipoase. Datorită înălţimii reduse şi condiţiilor favorabile, zona este importantă pentru producerea naturală a peştilor şi pentru iernarea păsărilor, reprezentând un important refugiu de cuibărit şi hrană.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii