Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:13 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Zona peninsulară va intra în reabilitare

ro

19 Oct, 2021 13:50 1012 Marime text
  • Primăria Constanța informează că se va derula proiectul „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța-etapa II”. În cadrul acestuia, se vor reamenaja 27 de străzi. 
Din bugetul local, se va reface pavajul în zonele în care a fost deteriorat. 

Comunicatul integral al Primăriei Constanța

Pe deoparte derulăm proiectul cu finanțare europeana „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța-etapa II“ prin care se vor reamenaja 27 de străzi, în lungime totală de 2679 m, pe de altă parte cu finanțare de la bugetul local se va reface pavajul realizat în etapa I în zonele în care a fost deteriorat de traficul auto.

Valoarea totală a proiectului este de 26.443.554,43 lei.
 
În contextul acestor proiecte de creștere a atractivității zonei peninsulare și pentru a crea premisele dezvoltării zonei și creșterea numărului de vizitatori, prin sporirea gradul de siguranță și reducerea poluării, Consiliul Local a aprobat prin hotărârea nr. 294 REGULAMENTUL DE ACCES ÎN ZONA PENINSULARĂ A MUNICIPIULUI CONSTANȚA, în luna august a acestui an.
 
Măsurile de punere în practică a regulamentului cuprind montarea de indicatoare rutiere, bariere, stâlpi și bolarzi retractabili.

Aceste măsuri au fost aprobate în cadrul Comisiei de circulație cu avizul Biroului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, urmând a fi puse în operă treptat pe măsura efectuării lucrărilor în teren așa cum este prevăzut în avizul sus menționat, una dintre aceste măsuri fiind bariera amplasată la intersecția bd. Tomis cu str. Vasile Alecsandri.
 
Ulterior, Biroul Rutier a revenit printr-o adresă prin care a retras parțial avizul pentru implementarea măsurilor de reglementare a accesului în zona peninsulară,  motivând impactul asupra traficului rutier prin amplasarea barierei respective.
 

Drept urmare, administratorul drumului va efectua lucrările necesare pentru revenirea la situația anterioară emiterii avizului Biroului Rutier din cadrul I.P.J. Constanța.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii