Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa fostului primar Cati Hristu, de vânzare O bancă încearcă, din nou, să recupereze datoria de 188.622 de franci elveţieni (document)

ro

15 May, 2015 00:00 5114 Marime text
Piraeus Bank România încearcă, pentru a doua oară, să recupereze o datorie de 188.622 de franci elveţieni + 13.613 lei (reprezentând cheltuielile de executare şi debit), acordată soţilor Hristu şi Camelia Cati şi garantei imobiliare Elena Cati.
 
Biroul Executorului Judecătoresc Soava Dan Basarab va organiza, pe data de 17 iunie, ora 9.30, la sediul din strada Ecaterina Varga, o licitaţie pentru vânzarea imobilului situat în comuna Cogealac, strada Mare nr. 79, înscris în Cartea Funciară a localităţii Cogealac sub numărul cadastral 9. Este vorba despre un teren intravilan în suprafaţă de 2.431 mp şi construcţii existente: imobil S+P+1E, în suprafaţă construită la sol de 142,82 mp, imobil în suprafaţă construită la sol de 35,76 mp şi imobil locuinţă parter, proprietatea debitorilor solidari Hristu Cati, Camelia Cati şi a garantei imobiliare Elena Cati. Preţul de începere al licitaţiei este de 506.527,50 de lei, preţ redus cu 25%, dat fiind că pentru aceste bunuri se organizează cea de-a doua licitaţie. Toţi cei care pretind vreun drept asupra imobilului situat în comuna Cogealac, strada Ştefan cel Mare nr. 79, sunt obligaţi să aducă acest fapt la cunoştinţa executorului, înainte de data de vânzare.

Acuzat de coruperea alegătorilor


Reamintim că fostul primar al localităţii Cogealac, Cati Hristu, a fost achitat pentru scandalul cu CEZ România, din anul 2010. El a fost deferit, din nou, Justiţiei, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru că ar fi oferit pâine, prin mai multe persoane, unor cetăţeni, pentru a-l vota în campania electorală din 2012. Tribunalul Constanţa a decis, în aprilie 2015, ca fostul primar din Cogealac să fie judecat pentru coruperea alegătorilor. Decizia este definitivă. Dosarul - denumit generic „Voturi pe pâine“ - a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa. Conform magistraţilor, Cati Hristu ar fi oferit pâine, prin mai multe persoane, unor cetăţeni, pentru a-l vota, în campania electorală din 2012. Într-un alt dosar, Hristu are o condamnare de cinci ani de închisoare pentru complicitate la înşelăciune, soluţia nefiind definitivă.
 
Citeşte şi:
 Fostul primar din Cogealac, Cati Hristu, executat silit pentru un credit în franci elveţieni (document)

Tribunalul Constanţa, undă verde pentru judecata dosarului „Voturi pe pâine“ 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii