Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nintendo Switch va avea parte de o reducere a prețurilor în Europa

ro

17 Sep, 2021 16:27 2283 Marime text

Vești bune pentru pasionații de console: Nintendo Switch va avea parte de o reducere a prețurilor în Europa, începând cu a doua jumătate a lunii septembrie 2021. Zvonurile inițiale indicau o reducere de 50 EUR, care ar fi prima reducere majoră de preț a consolei, de la lansarea sa.


Prețul Nintendo Switch a scăzut acum oficial, în Europa și Marea Britanie. În urma zvonurilor apărute săptămâna trecută, magazinul oficial Nintendo și Amazon France (prin VGC), listează în prezent consola la 269,99 EUR și 259,99 GBP, în scădere de la 329,99 EUR și 279,99 GBP în Marea Britanie.


"Nintendo din Europa schimbă prețul comercial european al consolei Nintendo Switch către comercianții cu amănuntul", a declarat un purtător de cuvânt într-o declarație adresată Eurogamer. „La mai bine de patru ani și jumătate de la prima lansare, Nintendo Switch continuă să aibă un impuls puternic de vânzări în Europa. După ce a cântărit cu atenție o varietate de factori, inclusiv ratele de schimb valutar din Europa și lansarea viitoare a Nintendo Switch - Model OLED, am decis că acum este momentul potrivit pentru a schimba prețul comercial european al Nintendo Switch."


La momentul scrierii acestui articol, prețul nu a scăzut în SUA, unde magazinul oficial Nintendo încă listează consola la 299,99 USD. Întrucât este încă dimineața devreme în mare parte din America de Nord, este posibil ca prețul să fie ajustat mai târziu, deși orice scădere va fi probabil mai apropiată în conformitate cu noul preț britanic decât prețul european.


Zvonul a fost inițial lansat de o sursă de încredere de vânzare cu amănuntul, care a dezvăluit cel mai recent pachetul PS5 Ratchet & Clank, înainte de anunțul său oficial.


Într-un tweet recent, site-ul francez Nintendo Nintend'Alerts a declarat că „consola Nintendo Switch [este] setată să scadă de luni și să vândă aproximativ 270€”. La momentul acela, Switch-ul se vindea în toată Europa cu aproximativ 330 EUR, în SUA cu 299 USD și în Marea Britanie cu 279 GBP.


Această scădere de 60 EUR s-ar echivala cu aproximativ 70 USD, ceea ce, teoretic, ar putea însemna că prețurile scad până la 229 USD în SUA.


Până la momentul actual, Nintendo nu a stabilit un RRP (preț recomandat de vânzare cu amănuntul) oficial în Europa, dar producătorul și-a redus prețul de distribuție pentru a stimula vânzările înainte de lansarea modelului Nintendo Switch OLED în octombrie. De asemenea, este posibil ca aceasta să fie o reducere de preț temporară, pentru a elimina stocul în exces.


Totuși, este posibil, de asemenea, ca Nintendo să își propună să aducă costul Switch-ului în Europa mai aproape de alte regiuni - 330 EUR echivalează în prezent cu 390 USD, ceea ce înseamnă că era mult mai scump să cumperi una dintre consolele din Europa decât era în America de Nord sau alte regiuni importante, precum Japonia.


În cei patru ani de la lansarea originală a Nintendo Switch, nu a înregistrat o scădere oficială a prețurilor, deși modelul Switch Lite, mai mic, complet digital, costă mai puțin decât ediția de bază. Cu Nintendo Switch OLED - cu ecranul său OLED mai mare - ce urmează a fi lansat pe 8 octombrie la un preț de 349 USD / 309 GBP / 365 EUR - Nintendo ar putea căuta să facă originalul o alternativă puțin mai atractivă, cu o ajustare la nivel mondial.
 

Nintendo a raportat recent că livrările pentru întreaga gamă de sisteme Switch au scăzut cu 21,7% de la an la an.

În timp ce vânzările flagship-ului Switch au crescut de la an la an, vânzările Switch Lite au scăzut față de 2020, când Nintendo avea „inventare relativ abundente pentru Europa și America de Nord, iar vânzările de unități erau mari”.


Switch a fost lansat în martie 2017, Switch Lite a fost lansat în septembrie 2019 și un nou model Nintendo Switch cu afișaj OLED va fi lansat pe 8 octombrie 2021.


Nintendo a declarat luna trecută că Switch a vândut (livrat) 89,04 milioane de unități începând cu 30 iunie 2021. Platforma a depășit acum livrările PS3 pe viață (87,4 milioane), depășind livrările Xbox 360 pe durata de viață (84 milioane) la începutul acestui an.


Switch se apropie de cea mai vândută consolă de acasă Nintendo până în prezent, Wii, care a inaugurat o eră a controalelor de mișcare și a jocurilor de familie, când a fost lansată în 2006, înainte de a livra 101,63 milioane de unități.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii