Medicii reumatologi avertizează "Poliartrita reumatoidă este una dintre cele mai frecvente cauze de invaliditate locomotorie. Îmbunătăţirea complianţei la tratament a pacienţilor este o prioritate!"
Medicii reumatologi avertizează: "Poliartrita reumatoidă este una dintre cele mai frecvente cauze de invaliditate
Sanofi-aventis a lansat şi în România primul site interactiv - http://arrive-online.org/ - dedicat atât medicilor, cât mai ales pacienţilor cu poliartrită reumatoidă care încep tratamentul cu Arava®.
Poliartrita reumatoidă este cea mai frecventă suferinţă cronică articulară de cauză inflamatorie, afectând peste 2,9 milioane de persoane în Europa. În România, numărul acestora se ridică la 1% din populaţia ţării. Speranţa medie de viaţă a pacienţilor cu poliartrită reumatoidă este mai mică decât cea a persoanelor sănătoase cu 3 până la 7 ani, iar cei care suferă de forma severă a bolii pot deceda cu 10-15 ani mai devreme. Cele mai afectate sunt femeile cu vârste între 30 şi 50 de ani. Fiind o boală progresivă, poliartrita reumatoidă afectează abilităţile locomotorii ale pacientului chiar din primii ani de la instalare. Mai precis, 50% dintre persoanele care suferă de poliartrită reumatoidă sunt nevoite să-şi înceteze activitatea profesională în primii 10 ani de boală şi la aproximativ 75% dintre cazuri apar eroziuni articulare vizibile radiologic încă din primii 2 ani de evoluţie a bolii.
Poliartrita reumatoidă determină costuri financiare considerabile, aferente atât tratamentului şi asistenţei medicale, cât şi scăderii productivităţii profesionale cauzate de invaliditatea locomotorie. Spre exemplu, în 2007, în Europa, poliartrita reumatoidă a determinat costuri în valoare de 45 miliarde de euro, 65% fiind cauzate de reducerea productivităţii pacienţilor pe piaţa forţei de muncă. De aceea, poliartrita reumatoidă a devenit astăzi o problemă majoră de sănătate publică, detecţia precoce şi îmbunătăţirea complianţei la tratament conducând la economii semnificative şi creşterea speranţei de viaţă.
Îngrijorator este faptul că pacienţii întrerup prematur tratamentul poliartritei reumatoide, rata de complianţă la diferitele tratamente fiind cuprinsă între 47 şi 70%. Pentru pacienţii trataţi cu Arava® (leflunomid), compania sanofi-aventis a lansat şi în România site-ul http://arrive-online.org/, care să vină în ajutorul persoanelor cu poliartrită reumatoidă în primele luni de terapie.
"Tratamentul optim al poliartritei reumatoide necesită un diagnostic precoce, precum şi aplicarea corectă şi din timp a unui tratament eficient, care să reducă complicaţiile bolii. Un fenomen alarmant este rata scăzută a complianţei acestor pacienţi la tratament în condiţiile în care această afecţiune este progresivă şi invalidantă încă din primii ani de evoluţie. De aceea ARRIVE este un instrument mai mult decât necesar în managementul poliartritei reumatoide. Astfel, Societatea Română de Reumatologie salută lansarea acestui site (www.arrive-online.org), care oferă persoanelor afectate de poliartrită reumatoidă mai multe informaţii cu privire la boală şi tratamentul acesteia", a declarat Prof. Dr. Horaţiu Boloşiu, Preşedintele Societăţii Române de Reumatologie.
ARRIVE (www.arrive-online.org) a fost conceput de un grup internaţional de experţi în poliartrita reumatoidă pentru a sprijini pacienţii cărora medicul curant le-a recomandat tratament cu Arava® (leflunomid).
"Site-ul ARRIVE (www.arrive-online.org), adresat pacienţilor care au primit recomandare de tratament cu leflunomid, poate fi considerat un partener activ, mai ales pentru primele luni de la iniţiere, care sunt şi cele mai dificile. Informaţiile medicale şi sfaturile practice furnizate îi ajută pe pacienţi să străbată mai uşor lungul drum al călătoriei cu poliartrita reumatoidă" a declarat Dr. Cătălin Codreanu, Preşedintele Ligii Române contra Reumatismului.
"Poliartritra reumatoidă este o boala cronică, cu evoluţie îndelungată, împotriva căreia pacienţii au nevoie de soluţii terapeutice pentru a-i încetini progresia. Pentru o bună complianţă la tratament însă, există o mare nevoie de sprijin, resimţită atât în faza de iniţiere a tratamentului, cât şi pe parcursul acestuia. De aceea, prin intermediul http://arrive-online.org/ încercăm să fim alături de pacienţii trataţi cu Arava® la fiecare pas, prin sfaturi practice adaptate nevoilor lor", a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis România. "Studiile clinice controlate au demonstrat că beneficiile terapeutice obţinute cu Arava® sunt menţinute pe termen lung, fiind un tratament eficient atât la pacienţii cu boală mai veche, cât şi la cei cu forme incipiente, contribuind la îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora."
Despre sanofi-aventis
Sanofi-aventis, lider mondial în producţia de medicamente, descoperă, dezvoltă şi distribuie soluţii terapeutice pentru a îmbunătăţi viaţa tuturor oamenilor. Sanofi-aventis este cotată la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY). Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.sanofi-aventis.com.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp