Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baroni anchetaţi, luni, la Dosarele DNA

ro

25 May, 2015 17:03 1074 Marime text
Astăzi, de la ora 21.30, emisiunea Dosarele DNA analizează în detaliu cazurile în care sunt anchetaţi Nicuşor Constantinescu, Sorin Frunzăverde şi Cristian Adomniţei, toţi foşti preşedinţi de Consilii Judeţene.
 
Marius Saizu şi echipa emisiunii Dosarele DNA deschid, luni, de la ora 21.30, dosarele în care sunt achetaţi trei dintre numele grele la nivel local, Nicuşor Constantinescu de la Constanţa, Sorin Frunzăverde de la Caraş Severin şi Cristian Adomniţei de la Iaşi.
 
Baronul roşu de Constanţa, Nicuşor Constantinescu nici nu mai ştie câte dosare are la DNA. Milioane de euro scurse prin contractele cu Consiliul Judeţean (CJ), către firmele controlate de el sau de apropiaţi. Dar nu milioanele, despre care procurorii spun că au fost fraudate, i-au adus faima baronului constănţean în ultima vreme, ci încercarea sa de a se sustrage anchetei şi epopeea tratamentelor medicale din Statele Unite ale Americii. Vedeţi luni, de la ora 21.30 întregul film al investigaţiilor care au dus la decapitarea CJ Constanţa.
 
Tot luni, echipa emisiunii Dosarele DNA îi ia în vizor şi pe foştii preşedinţi de Consilii Judeţene, dar şi foşti miniştri, Sorin Frunzăverde şi Cristian Adomniţei. Primul este în prezent anchetat pentru trafic de influenţă în timpul alegerilor prezidenţiale din 2014. Concret, DNA susţine Frunzăverde l-a determinat pe vicepreşedintele CJ, Ionesie Gheorghioni, să îi şantajeze pe primarii care au părăsit PNL. Acesta i-ar fi ameninţat pe edili că, dacă nu vor îl vor susţine pe candidatul Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, nu vor primi alocări bugetare de la Consiliul Judeţean în anii 2015-2016.
 
Cel de-al doilea, Cristian Adomniţei a fost reţinut de procurorii DNA pentru fals intelectual şi favorizarea făptuitorului. Preşedintele suspendat al CJ Iaşi este acuzat că le-ar fi ajutat pe două subordonate, cercetate şi ele în aceeaşi cauză, să acopere neregulile unui contract pentru tipărirea de materiale promoţionale pentru judeţ. Valoarea totală a contractului se ridica la aproximativ 300 de mii de lei, produsele promoţionale nefiind livrate, în totalitate, nici până în prezent.
 
Aflaţi astăzi, de la ora 21.30, din emisiunea Dosarele DNA, ce acuzaţii li se aduc celor trei foşti preşedinţi de Consilii Judeţene, care sunt dovezile care au apărut până în prezent şi pedepsele de care sunt pasibili. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii