Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regele Charles al III-lea ar putea veni în România!

ro

15 May, 2023 14:51 1211 Marime text
Regele Charles al III-lea. Foto: FacebookRegele Charles al III-lea ar putea vizita România chiar în această vară, în prima sa vizită externă oficială de după încoronare, au afirmat surse de la cel mai înalt nivel, citate de un post TV autohton.

Surse oficiale au declarat că Regele Charles al III-lea va veni în România în data de 2 iunie și va poposi atât în București, cât și în țară, cel mai probabil la reședințele pe care le deține în județul Sibiu.   
  
Delegația care îl va însoți pe suveran nu va fi foarte numeroasă și este foarte posibil ca regina consoartă Camilla să nu facă deplasarea.

Despre Charles al III-lea

Charles al III-lea (uneori în română Carol al III-lea[14]; Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor; n. 14 noiembrie 1948, Palatul Buckingham, Anglia, Regatul Unit) este rege al Regatului Unit și al țărilor Canada, Australia, Noua Zeelandă, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Tuvalu, Sfânta Lucia, Belize, Insulele Solomon, Jamaica, Antigua și Barbuda , Sfântul Kitts și Nevis, Sfântul Vincențiu și Grenadinele, începând cu 8 septembrie 2022, în urma decesului mamei sale, Elisabeta a II-a. Charles este fiul reginei Elisabeta a II-a și al soțului ei, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Regele Charles a fost încoronat sâmbătă, 6 mai 2023.

Pe durata vieții mamei sale, a purtat titlul de Prinț de Wales, alături de cele de Duce de Cornwall și Duce de Rothesay, titluri purtate în mod tradițional de moștenitorul tronului Angliei, respectiv al Scoției. Charles este moștenitorul care a purtat cel mai mult timp aceste titluri în întreaga istorie a Regatului Unit și a statelor sale predecesoare.

Este interesat de o serie de probleme umanitare și sociale: a fondat The Prince's Trust în 1976 și sponsorizează multe alte organizații caritabile și de artă. De mulți ani militează pentru agricultura ecologică și încearcă să sensibilizeze populația cu privire la schimbările climatice. În 1989 a publicat o carte despre rolul arhitecturii în societate și conservarea clădirilor istorice, intitulată A Vision of Britain. De asemenea, susține medicina alternativă., scrie wikipedia.org. 

Charles a studiat la școlile Cheam și Gordonstoun, pe care le-a urmat și tatăl său, Ducele de Edinburgh, când a fost copil, precum și la Geelong Grammar School din Australia. După ce a obținut diploma universitară la Trinity College, Cambridge, Charles a fost în Marina Regală din 1971 până în 1976. În 1981 s-a căsătorit cu Lady Diana Spencer, cu care a avut doi fii, Prințul William, Duce de Cambridge (n. 1982) și Prințul Harry de Wales (n. 1984). Cuplul a divorțat în 1996, după ce Diana l-a acuzat public pe Charles de o aventură cu Camilla Parker Bowles. Diana a murit într-un accident de mașină în 1997. În 2005 Prințul s-a căsătorit cu Camilla, care a primit titlul de Ducesă de Cornwall.


sursa: realitatea.net 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii