Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - modificari Cod Fiscal

ro

05 Jun, 2013 12:02 1483 Marime text
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa aduce la cunoştinţă contribuabililor că prin Legea nr.168/2013 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.8/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, lege de aprobare a O.G. nr.8/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar fiscale, au fost aduse anumite modificări Codului fiscal.
 
Astfel, pe lângă modificările aduse veniturilor din activităţi agricole, o altă modificare importantă o reprezintă prelungirea termenului, privind aplicabilitatea art.160 alin.(2) lit.c) din Codul fiscal, respectiv aplicarea taxării inverse la livrarea de cereale şi plante tehnice, până la data de 31 mai 2014.
Începând cu data de 1 iunie 2013, art.21 alin.(3) litera b) din Codul fiscal, a fost abrogat, ca urmare suma reprezentând cheltuieli cu indemnizaţia de deplasare acordată salariaţilor pentru deplasări în România şi în străinătate, ce depăşeşte de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru instituţiile publice nu mai reprezintă cheltuială nedeductibilă la calculul impozitului pe profit aceste sume fiind asimilate veniturilor de natură salarială şi impozitate conform regulilor de impunere proprii veniturilor din salarii.
Prin Legea nr.168/2013 a fost introdusă o nouă condiţie privind aplicarea sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderii în sensul că nu pot fi consideraţi plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderii contribuabilii aflaţi în lichidare cu dizolvare, înregistrată în registrul comerţului sau la instanţele judecătoreşti.
Totodată, contribuabilii care la înfiinţare au capital social subscris peste 2500 euro pot opta pentru plata impozitului pe profit în condiţiile prevăzute de lege.
Au fost modificate prevederile art.24 alin.(111) care menţionau că toate cheltuielile cu amortizarea privind mijloacele de transport sunt limitate pentru fiecare autoturism în parte la 1500 lei/lună, fiind introduse anumite excepţii pentru care nu se aplică această limită şi anume
- vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenţă, servicii de pază şi protecţie şi servicii de curierat;
            - vehiculele utilizate de agenţii de vânzări şi de achiziţii, precum şi pentru test drive şi pentru demonstraţii;
            - vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;
- vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închiriere către alte persoane, transmiterea dreptului de folosinţă, în cadrul contractelor de leasing operaţional sau pentru instruire de către şcolile de şoferi.
 
p Director executiv
Emil Mihăilescu – Director executiv adjunct     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii