Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faimoasa cântăreață Alexandra Ungureanu împlinește 38 de ani

ro

28 Dec, 2019 00:00 2918 Marime text

Alexandra Ungureanu s-a născut la data de 28 decembrie 1981Gheorghe Gheorghiu-DejRomânia și este o cântăreață de muzică pop/house/dance și vedetă din România, scrie Wikipedia.org.


La vârsta de șase ani a început să ia lecții de canto și de pian, iar în adolescență a urmat cursuri de chitară. Ulterior, Alexandra a participat la diverse concursuri de muzică pentru copii, în cadrul cărora a obținut rezultate remarcabile. Treptat, ea și-a format un repertoriu cu piese compuse pentru ea de Dinu GiurgiuIonel TudorAdrian DespotMarius Țeicu sau Cornel Ilie și a participat la diverse emisiuni televizate.


Începând cu anul 2001, ea a colaborat alături de formația Sistem, pentru care a înregistrat vocea principală a unor melodii precum „Emoții”, „Senzații” sau „Departe de tine”.


În 2003, Ungureanu obține locul al treilea la Selecția Națională pentru concursul muzical Eurovision cu piesa „Make this love come true” și a reprezentat România la festivalul Cerbul de Aur.


În 2004, interpreta a concertat în douăsprezece orașe mari ale României alături de formații precum HolografVița de Vie sau Taxi. În toamna aceluiași an, Ungureanu a semnat un contract împreună cu grupul de muzică house/dance Crush, pentru a deveni vocea principală a formației.


În această formulă, proiectul a produs două albume de studio: Crush + Alexandra Ungureanu (2005) și Hello (2007).




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii