Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi cine spune asta Sute de constănţeni audiaţi de DNA. „Procurorii s-au deplasat în comune pentru a nu pune oamenii pe drumuri“.

ro

31 Aug, 2013 20:57 1880 Marime text
Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, azi, la Şcoala de vară a TDL, în Eforie Nord, că procurorii s-au deplasat în comune a pentru a verifica suspiciunile de fraudă după referendumul din 2012 pentru a nu pune oamenii "pe drumuri" şi au folosit Biblia deoarece procedura este obligatorie la audierea martorilor, conform RTV.

Referitor la acest dosar cunoscut sub denumirea „Fraude la referendum”, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis în judecată mai multe persoane din Constanţa, Mehedinţi şi Ilfov, acestea fiind acuzate de introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale. Potrivit Parchetului General al României, în dosar, judeţul Constanţa se află, de departe, pe primul loc în ceea ce priveşte numărul persoanelor trimise în judecată. Chiar dacă ar fi însumat, numărul total al inculpaţilor din judeţele Mehedinţi şi Ilfov abia dacă ajunge la jumătatea celor deferiţi justiţiei la Constanţa. 

Amintim că în acest dosar DNA a audiat, doar la Constanţa, circa 300 de persoane. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii