Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre autorii atacurilor de la Paris La începutul lunii, Amedy Coulibaly a condus cinci persoane la Madrid

ro

17 Jan, 2015 11:41 1426 Marime text
Amedy Coulibaly, unul dintre autorii atacurilor de la Paris, a condus cinci persoane la Madrid, la începutul lui ianuarie, cu scopul de a lua avionul către Turcia, inclusiv pe Mehdi Sabry Belhoucine şi pe fratele său Mohamed, condamnat într-un caz de terorism, afirmă surse spaniole.

"Credem că au venit de la Paris, direct, până la Aeroportul Madrid-Bajaras, fără să se oprească: Coulibaly, (partenera sa) Hayat, fraţii Belhoucine, soţia şi fiul lui Mohamed Belhoucine", a declarat pentru AFP o sursă antiteroristă spaniolă. Cele cinci persoane "au zburat pe 2 (ianuarie) către Turcia. Biletele au fost cumpărate pe Internet".

Mohamed Belhoucine, un fost elev-inginer francez, în vârstă de 27 de ani, a fost condamnat la doi ani de închisoare, dintre care unul cu suspendare, pentru apartenenţă la o filieră care trimitea jihadişti în zona pakistano-afgană, la mijlocul anilor 2000. El a ieşit de la închisoare în iunie 2014.
El a animat forumuri şi site-uri jihadiste şi a transmis mesaje.

O sursă din cadrul poliţiei din Franţa a declarat anterior că Mohamed Belhoucine se afla în Siria dinainte de 2 ianuarie şi că acestuia i s-a alăturat Hayat Boumeddiene, care a fost văzută pe aeroportul din Istanbul în compania lui Mehdi Sabry Belhoucine, un francez în vârstă de 23 de ani, fratele mai mic al lui Mohamed.

Potrivit ziarului spaniol El Mundo, Hayat Boumeddiene s-a îmbarcat către Istanbul pe 2 ianuarie la ora locală 14.25 (15.25, ora României), iar cuplul format de Mohamed Belhoucine şi partenera sa s-ar fi îmbarcat câteva ore mai târziu, împreună cu un copil, scrie ziarul.

Anchetatorii nu au reperat "niciun contact telefonic în Spania" şi nicio urmă de rezervare la hotel sau de sejur în vreo pensiune nu a fost găsită, pentru moment, potrivit sursei antiteroriste, care a confirmat în acest sens informaţii de presă.

Acesta este un punct important pentru anchetatori, care vor să ştie dacă în Spania există vreo celulă care să acţioneze pe plan local.
Amédy Coulibaly a fost omorât după ce a luat ostatici, dintre care a ucis patru, într-un magazin alimentar cu specific evreiesc, la Paris. El ar fi de asemenea cel care a ucis-o prin împuşcare pe o poliţistă municipală, cu o zi înainte, în apropiere de capitala franceză.

Sursa: mediafax.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii