Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România nu recunoaşte alegerile prezidenţiale din Abhazia

ro

24 Aug, 2014 20:09 2346 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României nu recunoaşte aşa-zisele alegeri prezidenţiale organizate, la 24 august 2014, în regiunea separatistă Abhazia din Georgia. Totodată, MAE nu recunoaşte cadrul constituţional şi legal în care au avut loc aceste alegeri şi consideră „scrutinul” drept ilegal şi nerelevant din punct de vedere politic şi juridic, se spune într-un comunicat al Biroului de presă al MAE.
 
MAE îşi exprimă îngrijorarea cu privire la potenţialul de risc indus asupra stabilităţii regionale, prin caracterul provocator şi unilateral al organizării aşa-ziselor scrutinuri electorale menite să confecţioneze o aparenţă de legitimitate, normalitate şi legalitate regimurilor separatiste din spaţiul ex-sovietic, mai scrie în documentul citat.
 
În acest context, MAE reiterează poziţia principială a României privind sprijinul pentru soluţionarea pe cale paşnică, negociată a conflictelor prelungite din Georgia, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Georgiei, în cadrul graniţelor sale recunoscute pe plan internaţional.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii