Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a 10.000.000 acțiuni

ro

25 Apr, 2024 12:49 850 Marime text
Sursa foto: JT Grup Oil 
  • JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România în portul Constanța, va pune la dispoziția publicului spre subscriere, printr-o Ofertă Publică Inițială (IPO), un număr de 10.000.000 acțiuni noi emise, cu o valoare nominală de 1 leu, ca urmare a  hotărârii adunării generale extraordinare a acționarilor de majorare a capitalului social al societăţii.Compania a obținut deja de la Bursa de Valori București Acordul de principiu pentru listare în cadrul Sietemului Multilateral de Tranzacționare – piața AeRo, operat de BVB, secțiunea standard și a întreprins demersurile în vederea aprobării de către ASF a Prospectului de ofertă publică.
 
Oferta se adresează atât investitorilor de retail, cât și celor instituționali, potrivit unui anunț al JT Grup Oil.

”Această ofertă publică inițială și, ulterior, listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București reprezintă pașii firești pe care JT Grup Oil îi parcurge în această fază de dezvoltare. Am început acest business în 2001 și de atunci am fost într-o evoluție continuă, depășind provocările care au tot apărut de-a lungul anilor. Suntem acum într-un punct de referință atât pentru noi, cât și pentru România. În scurt timp vom finaliza o investiție strategică pentru noi și pentru regiune, cel mai nou și modern terminal privat de produse petroliere din România, iar business-ul va crește exponențial potrivit tuturor prognozelor pe care le avem. Concomitent cu acest proiect, ne creștem liniile de activitate curente și dezvoltăm altele noi. Deschiderea noastră către investitori vine, astfel, în mod natural în acest moment de dezvoltare strategică a companiei. Oferta publică inițială și listarea pe piață reprezintă o invitație pe care o adresăm investitorilor de ne fi alături în această nouă etapă de creștere a JT Grup Oil și, în acest moment, pot să le fac și o promisiune: veți avea doar de câștigat alături de noi.”, a declarat Jean Paul Tucan, acționarul majoritar al JT Grup Oil.  

Finanțarea ce va fi atrasă prin oferta publică inițială va fi utilizată de companie pentru dezvoltarea și consolidarea liniilor de business, de la creșterea volumelor de combustibili tranzacționate pe piața locală până la deschiderea de stații de alimentare în centre comerciale, destinate persoanelor fizice, precum și finalizarea și operarea JT terminal, specifică sursa citată.
În anul fiscal 2023, JT Grup OIL SA, cu 35 de salariați, a raportat o cifră de afaceri de 224,4 milioane de lei și un profit net de 5,7 milioane de lei.
Intermediarul ofertei publice inițiale este S.S.I.F. INTERDEALER CAPITAL INVEST S.A., iar la data admiterii la tranzacționare în cadrul sistemului multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București, acțiunile vor fi tranzacționate sub simbolul „JTG”. 
 
Despre JT Grup Oil S.A.
 
În prezent, JT Grup Oil S.A. desfășoară operațiuni de distribuție de carburanți în zona de Sud-Est a României cu       ajutorul unei flote proprii de 11 cisterne cu o capacitate de până la 40.000 de litri, dotate cu pompe și indicatoare pentru măsurarea cantității livrate. Pentru distribuția de carburanți în zona de nord a țării, compania are parteneriate cu reprezentanți ai mediului de business, colaboratori pe termen lung.

Fondată in 2001, JT Grup Oil S.A. este una dintre cele mai importante companii care activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul primului terminal privat de produse petroliere din România în portul Constanța. În perioada 2004-2005, a construit un terminal de bitum la Medgidia, pe care l-a vândut la scurt timp după recepție, iar banii obținuți în urma vânzării au fost investiți în dezvoltarea rețelei de distribuție de carburanți. În 2008, compania a început să dezvolte rețeaua de distribuție și a introdus pe piață peste 250 de rezervoare dotate cu pompe și indicatori de nivel. Din 2023, JT Grup Oil S.A. și-a diversificat gama de produse, și a accesat segmentul de motorină fără acciză, care deservește vasele comerciale pentru porturile Midia și Constanța.
 
Citește și
 
Decizie a Curții de Apel Constanța în procesul dintre UAT Isaccea și JT Grup SRL
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii