Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorii din Constanţa se pregătesc să boicoteze Examenul Naţional

ro

14 Jun, 2016 16:54 2590 Marime text
Pe pagina de Facebook a Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar (SLSÎP) Constanța a apărut un mesaj venit din partea președintelui prof. Mitică Iosif în care transmite faptul ca profesorii să completeze, până joi, și să trimiteți la sediul SLSÎP Constanța, tabelele din care să rezulte opinia în legătură cu neparticiparea/participarea la aceste examene pentru a se lua o decizie.

„Stimați colegi,

Adoptată în ședința de Guvern din 8 iunie 2016 și publicată în Monitorul Oficial al României nr. 434/09.06.2016. O.U.G. nr. 20 pentru modificarea și completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare privind salarizarea în sistemul bugetar și pentru modificarea și completarea unor acte normative reprezintă o nouă dovadă a faptului că guvernanții au decis menținerea angajaților sistemului de educație la baza piramidei retribuirii muncii depuse în folosul întregii societăți românești. 

Discriminările dintre diverse familii ocupaționale, «corecțiile» care, pe lângă faptul că pentru unii colegi sunt nesemnificative, dau naștere unor tensiuni între tineri și bătrâni, termenul de aplicare a celei de-a doua tranșe – 1 decembrie 2017 și lipsa oricărei măriri a veniturilor personalului nedidactic sunt tot atâtea cauze pentru care trebuie să reacționăm, arătând astfel Executivului că nu suntem nici pe departe mulțumiți de această manieră de rezolvare a problemelor din sistemul bugetar. 

Avem nevoie de o acțiune radicală, solidară, prin care toți angajații sistemului de învățământ preuniversitar românesc să susțină lupta liderilor sindicali pentru aducerea la 1 ianuarie 2017 a celui de-al doilea termen de aplicare a ordonanței și, mai ales, pentru negocierile care vor avea loc pentru elaborarea unei legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice. În acest moment rezultatul acestor demersuri depinde doar de dumneavoastră, cu atât mai mult cu cât neimplicarea în desfășurarea probelor scrise ale examenelor naționale nu poate atrage sancțiuni disciplinare, chiar dacă există un acord inițial în acest sens.

Acestea sunt motivele pentru care vă rugăm să completați, până joi, 16 iunie 2016, și să trimiteți la sediul S.L.S.Î.P. Constanța, tabelele din care să rezulte opinia dumneavostră în legătură cu neparticiparea/participarea la aceste examene, astfel încât să putem lua împreună decizia care se va desprinde din această consultare. 

Biroul Operativ al S.L.S.Î.P. Constanța
Președinte
Prof. Mitică Iosif“, se arată pe pagina de Facebook citată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii