Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Profesori de sport, în roluri de elevi, în fața reprezentanților Federației Sportului Școlar Universitar din Moldova (GALERIE FOTO)

ro

15 Dec, 2023 17:00 1421 Marime text
 

 
  • La eveniment a fost prezent și Gabriel Georgescu, inspectorul de specialitate de la ISJ Constanța.
 
La Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu“ din Constanta, s-a desfășurat o activitate de tip master coach, pentru profesorii de educație fizică și sport constănțeni.
 
Tema a fost „Metodologia de organizare și desfășurare a jocurilor de mișcare la educație fizică“, cursul fiind susținut de către reprezentanții Federației Sportului Școlar Universitar din Moldova, prin parteneriatul cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. La eveniment a fost prezent și Gabriel Georgescu, inspectorul de specialitate de la ISJ Constanța.
 
„Cadrele didactice participante - profesori de educație fizică și sport - s-au prezentat în echipament sportiv, jucând rolul de elevi pentru un interval de trei ore. Acțiunea va continua începând cu luna ianuarie 2024, cu participarea profesorilor care predau la ciclul primar / gimnazial din mediul rural“, a declarat Gabriel Georgescu.
 
Cursul s-a bucurat de aprecierile participanților. „Super activitate! Sunt mândru că am participat. Revenim cu plăcere“, a menționat Iulian Barbu, profesor la Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu“. „Frumoasă experiența și, sincer, am plecat cu un plus de informații, de jocuri pe care eu deja le-am implementat la clase. Copiii au fost foarte încântați! Mulțumesc celor doi profesori din Moldova pentru energia pozitivă transmisă!“, a punctat Violeta Georgescu, de la Școala Gimnazială nr. 37 Constanța.
 
„- Ce profesie ușoară! Îți petreci ziua jucându-te cu copiii...“
    
Cu același prilej, profesoara a avut o postare pe Facebook vizavi de profesia de dascăl. 
 
„Am fost intrebată odată...
-Ce profesie ai?
Iar eu am raspuns:
- Sunt profesor.
Acea persoană, privindu-mă cu o expresie ciudată pe față, a râs și a spus:
- Ce profesie ușoară! Îți petreci ziua jucându-te cu copiii...
Eu, cu capul sus, i-am spus hotărâtă:
- Da! Sunt profesor! Nu lucrez în companii, dar lucrez într-un spațiu în care promovez cunoștințe si ajut copii și tineri să se dezvolte. Nu discriminez, pentru că le ofer dragoste tuturor în mod egal. Nu sunt șefă, dar fiul tău mă vede un lider și sunt modelul lui. Nu sunt psiholog, dar pot face copilul să creadă în sine. Nu sunt medic, dar pot trata deficiențe la acești minunati copiii. Nu am un program de lucru, pentru că în timp ce tu te uiți la televizor și dormi, eu plănuiesc ca fiul tău să aibă cea mai bună experiență de învățare in ce priveste disciplina mea. Nu sunt un arhitect care să construiască clădiri, dar construiesc vise și valori. Nu fac figuri cu plastilină, modelez vise. A fi profesor este o mândrie!“, este postarea.
 
„Au adus bucurie și performanță!“
 
Echipa de fotbal Under-8 de la Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu“ (profesori, Iulian Barbu și Ionel Boghițoi) s-a calificat în semifinale la „ONSS - Cupa Tymbark Junior“, câștigând grupa C. Formația Școlii 40 a învins prin neprezentare Școala Saraiu și a trecut și de Școala nr. 29 Constanța, cu 2-1 după lovituri de departajare. „Semifinale, venim! Mândru de acesti băieți, care au pus suflet, s-au dăruit în fiecare moment și au adus bucurie și performanță!“, a precizat Iulian Barbu, care e și arbitru de fotbal și fost fotbalist. Ionel Boghițoi e și el fost fotbalist, el jucând și în Cupa UEFA-Intertoto cu Farul Constanța.     
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Gabriel Georgescu)
 
Citește și:
 
UPDATE
Farul Constanța continuă proiectul „Învățăm să fim campioni“. Vizită la Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
Echipa de fete U-12
Școala Gimnazială nr. 37 Constanța, câștigătoare a fazei județene a „ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii