Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:50 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii solicită arestarea ginerelui lui Bercea Mondial

ro

30 May, 2014 16:13 1667 Marime text
Potrivit Antena 3, procurorii solicită arestarea ginerelului lui Bercea Mondial. De asemenea, postul de televiziune susține că președinția neagă acuzațiile familiei lui Bercea.

„Domnul Florin Anghel, doamna Fănica Anghel, domnul Marius Constantin, doamna Izaura Anghel şi un minor au încercat să-l şantajeze pe domnul Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, domnul Traian Băsescu. Aşa cum prevede legislaţia în vigoare, domnul Mircea Băsescu a sesizat de îndată organele de anchetă. Acuzaţiile la care se face referire în solicitarea dumneavoastră sunt mincinoase şi nu au nicio legătură cu realitatea'', se arată în răspunsul Preşedinţiei, citat de Antena 3.

Amintim că ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin şi fiica acestuia, Izaura Anghel, l-ar fi santajat pe Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu. Mircea Băsescu este cel care a denunţat şantajul exercitat de cei doi. Potrivit procurorilor DNA Constanţa, „pe 26 mai 2014 şi 29 mai 2014, Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra fratelui preşedintelui, constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul mass-media, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie“.

Acesta ar fi cerut 280.000 de euro pentru a nu da în vileag informaţiile, iar ieri, când denunţătorul s-a întâlnit cu inculpaţii pentru a le da 10.000 de euro, procurorii DNA Constanţa au organizat acţiunea de flagrant. Marius Constantin a fost reţinut pentru 24 de ore. În cauză, Izaura Anghel şi un minor de 17 ani sunt cercetaţi sub control judiciar.

Menţionăm faptul că, din 2010, Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, este naşul de botez al nepoatei lui Bercea Mondial. Fostul consilier judeţean PDL Adrian Gheorghiţă este avocatul lui Mircea Băsescu în acest caz.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii