Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii români, vizită de lucru la CEDO

ro

06 Jul, 2018 17:57 1146 Marime text
În perioada 4 - 5 iulie, o delegație de 17 procurori români au efectuat o vizită de lucru la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (C.E.D.O.) de la Strasbourg, organizată în cadrul proiectului ”Protecția drepturilor omului și a libertăților fundamentale în faza de urmărire penală”, ce a fost lansat anul trecut de Ministerul Public.

În cadrul vizitei la Strasbourg, procurorii au avut o întâlnire cu judecătorul Guido Raimondi, președintele instanței europene. De asemenea, pe parcursul vizitei, mai mulți judecători ai C.E.D.O. au susținut în fața delegației din România alocuțiuni având ca temă, printre altele, obligațiile statului ce decurg din aplicarea art. 3 al Convenției pentru Apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale, executarea deciziilor instanței de la Strasbourg și Protocolul nr. 16 al Convenției. De asemenea, un accent deosebit a fost acordat prezentării jurisprudenței C.E.D.O. pe categorii tematice, cum ar fi dreptul la o apărare efectivă sau dreptul la o anchetă efectivă. Vizita de lucru s-a încheiat prin susținerea unei alocuțiuni cu titlul ”România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, susținută de Iulia Motoc, judecător ce reprezintă România în cadrul C.E.D.O.

În perioada noiembrie 2017 – iunie 2018 au fost organizate mai multe stagii de pregătire profesională a procurorilor în domeniul apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, în cadrul proiectului ”Protecția drepturilor omului și a libertăților fundamentale în faza de urmărire penală”, asigurarea respectării drepturilor omului, în concordanţă cu practica C.E.D.O., constituind unul dintre obiectivele strategice instituționale ale Ministerului Public.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii