Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul Alinei Gorghiu Proiectul de lege al Ministerului Justiției, adoptat de Senat. Vizate persoanele condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață sau la închisoare

ro

23 Oct, 2023 20:00 874 Marime text
 Senatul a adoptat proiectul de lege al Ministerului Justiției prin care persoanele condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață sau la închisoare și care nu se predau autorităților în termen de 7 zile vor fi pedepsite și pentru infracțiunea de ”evadare”.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu a precizat în cadrul unei declarații că toată lumea este egală în fața legii și trebuie să răspundă când o încalcă.

Pledez pentru o procedură urgentă și la Camera Deputaților, for decizional!- se arată în conținutul declarației. 

Vă prezentăm în continuare declarația integrală a Alinei Gorghiu:

“Toată lumea este egală în fața legii și trebuie să răspundă când o încalcă!

Astăzi, Senatul a adoptat proiectul de lege al Ministerului Justiției prin care persoanele condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață sau la închisoare și care nu se predau autorităților în termen de 7 zile vor fi pedepsite și pentru infracțiunea de ”evadare”.

Pledez pentru o procedură urgentă și la Camera Deputaților, for decizional! 

Este nevoie de această lege, pentru a combate comportamentul ”fugarilor”, care nu e de ieri, de azi! Altfel, s-ar putea greșit interpreta că statul acceptă tacit sustragerea unora de la executarea pedepsei definitive. 

Și nu asta e realitatea! Toti fugarii României trebuie să își ispășească pedepsele privative de libertate în închisorile de aici. Standardele CEDO sunt respectate. 

În prezent, 1845 de persoane extrădate sau predate execută pedepsele în penitenciarele din România.

În plus, investițiile Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru modernizarea condițiilor din penitenciare sunt la cote înalte. Chiar astăzi, la Rahova, a fost marcată finalizarea unei investiții în valoare de peste un milion de lei, bani care au fost utilizați pentru crearea unui număr de 108 locuri noi de cazare și modernizarea a altor 88. 

Sunt pași înainte pentru sporirea încrederii publicului în justiție și în respectul față de lege!”


Citește și:

Ministrul Justiției„Am transmis o îndrumare Procurorului General pentru a se intensifica activitatea de combatere a traficului de droguri“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii