Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:40 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la domiciliile unor persoane suspectate de braconaj (galerie foto)

ro

16 May, 2016 15:57 1094 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară emise de către Judecătoria Tulcea, au efectuat mai multe percheziţii la persoane suspecte că desfăşurau activităţi de braconaj piscicol, în urma cărora au depistat peste 400 kg peşte fără documente legale şi au confiscat opt bărci de pescuit, sute de unelte de pescuit interzise de lege şi alte bunuri utile cauzei penale.
În urma cercetărilor efectuate într-o cauză penală complexă de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, s-a stabilit că mai multe persoane de pe raza judeţului Tulcea pescuiau ilegal în Amenajarea Piscicolă Dranov folosind unelte de pescuit interzise de lege, iar peştele capturat era comercializat fără documente legale către diferite persoane şi societăţi comerciale de profil.
Astfel, în data de 13.05.2016, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară emise de către Judecătoria Tulcea, poliţiştii de frontieră au efectuat percheziţii la domiciliile a trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între  27 şi 38 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, implicaţi în activitatea infracţională. De asemenea s-au efectuat percheziţii în clădirile şi canalele aferente Amenajării Piscicole Dranov.
În urma percheziţiilor au fost depistate 404 kg peşte fără documente legale (337 kilograme peşte congelat şi 67 kilograme peşte proaspăt),  şi au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sute de unelte de pescuit, însumând peste 20.000 de metri de plasă, 8 ambarcaţiuni, 10 motoare de ambarcaţiune cu accesoriile aferente, înscrisuri şi documente ce fac obiectul cauzei penale.
În cauză se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, respectiv ”producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate, a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”. Cercetările vor fi continuate sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii