Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:21 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa, cap de afiş Percheziţii ale poliţiştilor de la combaterea criminalităţii organizate

ro

26 Apr, 2015 16:51 1257 Marime text
În ultimele două săptămâni, Poliţia Română a efectuat 97 de percheziţii, pentru destructurarea unor grupări infracţionale de criminalitate organizată. Au fost ridicate 16 laptop-uri şi alte dispozitive informatice, 4 arme, 69 de cartuşe, peste 1 kg de cannabis, aproape 1.300 de comprimate ecstasy şi diferite sume de bani. 

În perioada 10 – 23 aprilie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 31 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani, înformează Biroul de presă al IGPR. În cadrul investigaţiilor pentru probarea activităţii infracţionale a 174 de persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 97 de percheziţii ce au vizat atât imobile folosite de acestea, cât şi autovehicule pe care cei în cauză le foloseau în activitatea infracţională. În urma administrării probatoriului, 58 de persoane au fost reţinute sau arestate.
 
În urma activităţilor desfăşurate, au fost confiscate 16 laptop-uri, 14 HDD, 13 tablete, 3 unităţi de calcul, 110 telefoane mobile, 60 cartele SIM, 72 de medii de stocare, 3 carduri bancare.
 
De asemenea, au fost ridicate 4 arme, 69 de cartuşe, 2 arme albe (cuțit/sabie), 10 ceasuri, 400 de g. de bijuterii, 23 de g de haşiş, 9 doze de heroină, 6,85 g de cocaină, 1,042 kg. de cannabis, 50 de g. de substanțe vegetale, 1.297 de comprimate, 1 cântar, 61.787 de lei, 22.120 de euro, 314 USD.
 
Pentru recuperarea prejudiciilor, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra unui TIR şi a unui autoturism.
 
La acţiunile desfăşurate au participat 329 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul structurilor centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.  
 
Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi cu Serviciul Român de Informaţii.  
 
Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare aflate în instrumentarea DIICOT.
 
Amintim că la data de 23 aprilie, poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat două percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de procurarea şi comercializarea de droguri de mare risc.
 
De asemenea, poliţiştii au surprins în flagrant delict un bărbat, de 38  de ani, asupra căruia au fost descoperite 1.297 de comprimate de ecstasy, pe care acesta ar fi încercat să le vândă, în schimbul a 5.000 de euro.
 
Bărbatul, Robert Zdrenţu, în vârstă de 38 de ani a fost reţinut şi, ulterior, arestat preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii