Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă interpelare privind aparatul de radioterapie de la Spitalul Județean Constanța, depusă la Parlament

ro

07 Apr, 2016 18:14 2316 Marime text
 
În urma demersului cotidianului ZIUA de Constanța, deputatul independent Remus Cernea a depus în Parlamentul României o interpelare la adresa ministrului Sănătății, Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu, privind expirarea licenței aparatului de radioterapie din cadrul Spitalului.
Demersul a fost făcut ieri de către deputatul Cernea. Vă redăm integral interpelarea deputatului:
 
”Stimate domnule ministru,
           Din nefericire, Secţia de Radioterapie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa s-a închis, lucru care face ca bolnavii de cancer care își urmau tratamentul aici să rămână fără posibilitatea de a-l continua. Acest lucru le poate afecta grav sănătatea, unii riscând să își piardă viața ca urmare a stopării tratamentului!
Din materialele apărute în presă înțeleg că situația a fost semnalată Ministerului Sănătății și Consiliului Județean Constanța încă de acum câțiva ani, dar nu au fost realizați pași concreți pentru rezolvarea situației și pentru utililarea spitalului Constanța cu aparatura necesară pentru a se acorda tratamentul necesar bolnavilor de cancer. Se pare, de asemenea, că astfel de situații sunt și în alte locuri din țară.
     De aceea, domnule ministru, vă adresez următoarele întrebări:
1.                  Ce demersuri au fost întreprinse în perioada 2012-2016 de către Ministerul Sănătății pentru a rezolva problema semnalată mai sus de la Secţia de Radioterapie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa?
2.                  Ce măsuri sunt avute în vedere pe termen scurt, mediu și lung pentru a asigura bolnavilor de cancer din Constanța tratamentul adecvat și a nu-i pune în situația de a-l întrerupe temporar ori definitiv?
3.                  În ce spitale din țară sunt situații asemănătoare în sensul că aparate necesare în tratarea cancerului urmează să fie oprite în viitorul apropiat (până la finalul anului 2018 inclusiv) și ce măsuri și investiții sunt avute în vedere la nivelul Ministerului Sănătății pentru a nu se ajunge la situații precum cea de la Constanța?
Cu mulțumiri anticipate pentru răspunsuri și urându-vă succes în activitate, Remus Cernea, deputat independent.”



Citește șiÎn această seară, va fi organizat un protest împotriva managerului Spitalului Județean Constanța. Se cere demisia lui Dănuț Căpățînă

și Interpelare în Parlament privind expirarea licenţei aparatului de radioterapie de la Spitalul Judeţean Constanţa

Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii