Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiției, Stelian Ion, interpelat de un senator AUR de Constanța, pe tema stadiul demersurilor întreprinse pentru extrădarea lui Sorin Strutinsky

ro

17 May, 2021 00:00 4822 Marime text
  • Senatorul AUR de Constanța, Sorin-Cristian Mateescu îl interpelează pe ministrul Justiției, Stelian-Cristian Ion pe tema stadiul demersurilor întreprinse pentru extrădarea lui Sorin Strutinsky
  • Sorin Strutinsky s-a predat în data de 16 februarie 2021 la sediul Squadrei Mobile din Chestura de Poliție din Bologna
  • Omul de afaceri constănțean a fost plasat din data de 23 martie sub arest la domiciliu în Italia, în așteptarea soluționării cererii de extrădare
  • Cererea de extrădare se află pe rolul Tribunalului Bologna. Primul termen a fost stabilit pentru finele acestei luni
  • Strutinsky era căutat pentru a executa o pedeapsă definitivă de zece ani și opt luni de închisoare
     
Senatorul AUR de Constanța, Sorin-Cristian Mateescu îl interpelează pe ministrul Justiției, Stelian-Cristian Ion pe tema stadiul demersurilor întreprinse pentru extrădarea lui Sorin Strutinsky.

Domnule ministru,în momentul de față există mai multe dosare de extrădare care nu au fost rezolvate până în acest moment. De exemplu, Sorin Strutinsky, un apropiat al fostului primar din Constanța Radu Mazăre, a fost condamnat în iulie 2020 de Tribunalul Constanța la 10 ani și 8 luni închisoare pentru trafic de influență, fals în înscrisuri și spălare de bani și era dat în urmărire de atunci, după ce, după pronunțarea sentinței, nu a mai fost de găsit.
Sorin Strutinsky s-a predat în data de 16 februarie 2021 la sediul Squadrei Mobile din Chestura de Poliție din Bologna. Omul de afaceri constănțean a fost plasat din data de 23 martie sub arest la domiciliu în Italia, în așteptarea soluționării cererii de extrădare, potrivit unor surse din Poliția Română.
În acest sens, vă solicit domnului ministru să precizați următoarele :
Care este stadiul și ce demersuri ați întreprins dinou în cazul fugarului Sorin Strutinsky ?
În condițiile în care ați afirmat la începutul mandatului că veți depune eforturile pentru rezolvarea tuturor dosarelor de extrădare vă rog să precizați ce ați realizat până acum referitor la dosarul Strutinsky ?”, notează Mateescu în interpelarea ca va fi susținută și în plenul Senatului și pentru care, senatorul îi solicită ministrului Stelian Ion răspuns în scris.
 
Vă reamintim, Marius Mocanu, avocatul lui Strutinsky, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, în data de 11 mai a.c, că omul de afaceri „s-a predat de bunăvoie autorităților din Italia În data de 23.03.2021 și a fost plasat în arest la domiciliu până la soluționarea cererii de.extrădare“.

Strutinsky este un apropiat al foștilor conducători ai Constanței, respectiv Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

Strutinsky era căutat pentru a executa o pedeapsă definitivă de zece ani și opt luni de închisoare.

Într-un alt dosar, Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.

Cererea de extrădare se află pe rolul Tribunalului Bologna. Primul termen a fost stabilit pentru finele acestei luni.  
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

„La vita è bella!“ Ce îi atrage în frumoasa Italie pe Strutinsky, Săvulescu, Bica și alte persoane căutate în România?

Cum a părăsit țara apropiatul foștilor conducători ai Constanței:
Sorin Strutinsky, arestat la domiciliu în Italia, la nouă luni după condamnarea definitivă

 
Exclusiv Omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, depistat în Italia

UPDATE. Omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv la zece ani și opt luni de închisoare cu executare


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii