Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Remus Negoi îi cere ministrului Sportului ca statul român să-și reconsidere poziția față de marele campion la atletism Ilie Floroiu

ro

30 Oct, 2022 11:40 1803 Marime text

 
Senatorul USR Constanța, Remus Negoi a adresat o interpelare în plenul Senatului către ministrul Sportului Eduard Novac cu privire la Ilie Floroiu, un campion de excepţie uitat de statul român.
 
Ilie Floroiu, născut în judeţul Tulcea, dar stabillit ulterior la Constanta, este unul dintre marii alergători de fond ai lumii.
 
La Campionatul European din 1974 a ocupat locul 5 la 5.000 m, la Jocurile Olimpice din 1976 s-a clasat pe locul 5 la 10.000 m , iar în anul 1978, la Campionatul European a obţinut locul 5 la 5.000 m
 
Ilie Floroiu deține în continuare recordurile naționale la 5.000 m și 10.000 m, iar în vara anului acesta s-au împlinit 44 de ani de la obţinerea acestor recorduri de care nimeni nu se poate apropia, nici măcar pe departe.
 
„Din păcate, performanţele lui Ilie Floroiu nu au fost suficiente pentru a recompensa eforturile acestuia. Statul român a considerat că Ilie Floroiu, unul dintre pionierii atletismului românesc, nu se încadrează în panoplia marilor sportivi.
 
În acest context am adresat ministrului Sportului următoarele întrebări:
 
Ce recompensă poate acorda statul român unui sportiv de asemenea valoare?
 
Ce poate fi făcut pentru a repara nedreptatea neacordării de facilităţi de către statul român lui Ilie Floroiu?”, se arată în interpelarea adresată către ministrul Sportului Eduard Novac.
 
Cetățean de onoare al Constanței, Ilie Floroiu a avut o activitate fructuoasă şi în calitate de conducător de club, la CS Farul (una dintre structurile sportive de elită ale României), dar şi ca preşedinte al Federației Române de Atletism.

În conducerea CS Farul a activat din 1989 și până la ieșirea la pensie, în 2017, ocupând, de-a lungul anilor, mai multe funcţii, până la cea mai înaltă.

Când a ieșit la pensie de la CS Farul, a lăsat în urmă 45 de ani de activitate sportivă şi managerială, dintre care numai trei ani nu au fost în slujba CS Farul (un an la Steaua, ca sportiv, şi doi, între 2005 şi 2007, când a fost preşedintele Federaţiei Române de Atletism). Ilie Floroiu a fost și consilier pe probleme de sport al fostului primar al Constanței, Decebal Făgădău.

Așa cum am anunțat încă din 27 septembrie a.c, fostul mare atlet ar urma să devină președintele de onoare al CSM Constanța, de către Consiliul de Administrație, la propunerea directorului clubului

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii