Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interpelare în Parlament privind expirarea licenţei aparatului de radioterapie de la Spitalul Judeţean Constanţa

ro

07 Apr, 2016 16:23 1960 Marime text
 
În urma demersurilor făcute de cotidianul ZIUA de Constanţa, deputatul Florin Gheorghe a decis să trimită o interpelare ministrului Sănătăţii, Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu, privind expirarea licenţei aparatului de radioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Vă prezentăm integral textul interpelării:

„Domnule Ministru,
Încă din anul 2014, am atras atenţia miniştrilor Sănătăţii asupra faptului că, prin diferite programe de dotare a unităţilor spitaliceşti s-a achiziţionat aparatură modernă, însă, fie din lipsa specialiştilor, fie din cauza lipsei achiziţiei unor licenţe sau a know how-ului specific, aparatele sunt depozitate în magaziile sau subsolurile spitalelor fără să fie utilizate în scopul pentru care au fost achiziţionate. Unele unităţi spitaliceşti au reuşit să depăşească acest impas şi le-au pus în funcţiune. Este şi cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, care a utilizat până la începutul lunii aprilie a anului 2016 un aparat specific pentru radioterapie, care utilizează cobalt. Din nefericire, pentru că licenţa de funcţionare a expirat, singurul centru pentru radioterapie din judeţ a fost închis, iar pacienţii, diagnosticaţi cu diferite stadii ale cancerului, trebuie să se deplaseze în judeţele vecine sau la Bucureşti pentru tratament. Având în vedere faptul că tot mai multe unităţi de sănătate publică au făcut investiţii în logistică, însă nu le utilizează din cauza unor proceduri birocratice, vă rog, domnule ministru, să aduceţi următoarele precizări:
- ce măsuri urgente intenţionaţi să implementaţi pentru a sprijini obţinerea cât mai rapidă a unei noi licenţe pentru aparatul de radioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa?
- aveţi o evaluare sau intenţionaţi să întreprindeţi un control în unităţile spitaliceşti care au achiziţionat aparatură modernă, dar care încă nu o utilizează din motive imputabile, fie managementului instituţiei, fie din cauza piedicilor birocratice impuse de minister?
Solicit răspuns în scris şi oral.”


De altfel, ziarul noastru a atras atenţia asupra acestei situaţii fără precedent. 

Citeşte şi În această seară, va fi organizat un protest împotriva managerului Spitalului Județean Constanța. Se cere demisia lui Dănuț Căpățînă


şi „Nu trebuie să ajungem la concesionare!“

Sau Cezar Irimia, despre lipsa de implicare a autorităţilor - „Indolenţă, iresponsabilitate, o atitudine criminală“


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii