Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noua Lege a turismului, adoptată astăzi în ședința de Guvern

ro

24 Apr, 2019 15:18 1442 Marime text
Guvernul va adopta noua Lege a turismului, prin care promovează această activitate ca factor de dezvoltare economică, a declarat miercuri prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Un alt proiect important care a fost elaborat în urma unor ample consultări cu mediul de afaceri, autorităţi locale şi asociaţii din domeniu este noua Lege a turismului, pe care o adoptăm în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi. Promovăm turismul ca factor de dezvoltare economică, aşa cum ne-am angajat prin programul de guvernare. Venim în sprijinul investitorilor din acest sector, care vor avea o lege mai clară şi mai simplă, dar şi al autorităţilor locale care primesc competenţe sporite pentru promovarea destinaţiilor turistice", a precizat Dăncilă, în deschiderea şedinţei Executivului.


Noua legislaţie, a adăugat premierul, prevede crearea unui sistem informatic de evidenţă a activităţii de turism, astfel încât să existe "o situaţie cât mai clară a anilor în care este nevoie de investiţii sau de îmbunătăţirea serviciilor". "Acest lucru ne va ajuta la stabilirea unei strategii coerente de dezvoltare a sectorului turistic", a afirmat Dăncilă.

Sursă : Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii