Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:14 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava-Școală „Mircea” acostează în Portul Tivat din Muntenegru. Bricul se află în marșul internațional de instrucție

ro

15 Jun, 2018 13:06 550 Marime text
Nava-Școală „Mircea” a ridicat ancora din Portul Bari vineri, 15 iunie, pentru a  continua marșul internațional de instrucție, luând cap-compas Portul Tivat din Muntenegru, unde va acosta luni, 18 iunie.

Potrivit Forțelor Navale Române, ambasadorul României pe mările și oceanele lumii va bifa, astfel, a doua vizită într-un port muntenegrean, după cea din anul 2015, când bătrânul velier, în timpul marșului respectiv de instrucție, a ajuns în Portul Bar.

De la plecarea sa din Portul Constanța, Nava-Școală „Mircea” a navigat în cinci mări, Marea Neagră, Marea Marmara, Marea Egee, Marea Ionică și Marea Adriatică, iar cadeții români și germani au desfășurat prima parte a stagiului lor de practică, pe perioada parcurgerii celor peste o mie de mile marine.

La fel ca în Portul Bari, velierul românesc își va deschide porțile, în perioada 18-22 iunie, pentru a putea fi vizitat de populația civilă, conform următorului program: marți, 19 iunie - joi, 21 iunie, în intervalele orare 09.00-13.00 și 16.00-20.00.

Cei 186 de marinari ambarcați la bordul navei au ca destinație, după ce vor pleca din Muntenegru, portul grecesc Pireu, unde vor acosta miercuri, 27 iunie.
Nava-Școală „Mircea” este considerată ca fiind un simbol al tradițiilor și valorilor Marinei Militare Române, iar la bordul acesteia sunt pregătiți, în acest marș internațional de instrucție, 51 de cadeți de la Academia Navală Germană și 48 de cadeți de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii