Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO + TEXT. Ceremonial militar în Portul Constanța Nava-școală „Mircea” pornește în marșul internațional de instrucție (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

03 Jul, 2023 09:29 1501 Marime text
Nava-școală „Mircea” va pleca astăzi, 3 iulie 2023 din portul militar Constanța,  în marșul internațional de instrucție din acest an, având la bord 67 de studenți din anul II de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și 12 studenți străini de la academii partenere din Bulgaria (2), Germania (2), Polonia (2), Turcia (2), Letonia (2), Spania (1), Italia (1).

Pe durata celor 28 de zile, velierul va acosta în Porturile Pireu (Grecia), Taranto (Italia) și Izmir (Turcia). Tinerii cadeți prezenți la bordul navei se vor instrui sub supravegherea instructorilor din Academia Navală „Mircea cel Bătrân” de la bordul navei, scopul marșurilor de instrucție fiind acela de a le forma viitorilor ofițeri ai Forțelor Navale Române și ai Poliției de Frontieră – Garda de Coastă deprinderile specifice carierei alese.

Pe timpul staționării în cele trei porturi, nava-școală „Mircea” va avea și o importantă misiune de reprezentare, velierul fiind declarat oficial, în anul 2019, Ambasador Onorific în Serviciul României, iar în anul 2022 Ambasador al României Sustenabile. De asemenea, nava simbol a Forțelor Navale Române va promova în porturile în care va ajunge tradițiile marinărești și școala românească de marină. În toate cele trei porturi, velierul va fi deschis pentru vizite.

Velierul va reveni în portul militar Constanța la data de 31 iulie 2023.

UPDATE: 

La ceremonialul militar și religios ce are loc în Portul Militar Constanța a sosit și ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 





Citește și: 

Nava-școală „Mircea” pornește în marșul internațional de instrucție cu studenți ai Academiei Navale și străini, la bord
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii