Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moarte suspectă în Portul Constanţa Căpitan secund, găsit decedat la bordul unei nave (galerie foto)

ro

08 Jan, 2019 09:18 2618 Marime text
O persoană a fost găsită decedată, luni seara, la bordul unei nave staţionată în rada interioară a Portului Constanţa.

Potrivit IPJ Constanţa, lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au fost sesizaţi despre faptul că la bordul unei nave aflate în staţionare în rada interioară a Portului Constanţa se află o persoană decedată. Echipa operativă s-a deplasat în dana 10, unde persoana decedată a fost adusă la mal de o ambarcaţiune pilotină, stabilind că este de sex masculin si are 66 de ani, de cetățenie si naționalitate georgiană, marinar pe o navă pavilion Sierra Leone.

După constatarea decesului de către medicii de pe ambulanţa sosită la faţa locului a fost stabilit diagnosticul prezumtiv de moarte suspectă.

Trupul neinsufletit a fost transportat la Morga Cimitirului Central Constanţa în vederea efectuării necropsiei, în cauză fiind întocmit dosar penal, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs decesul.

UPDATE: Potrivit surselor, bărbatul de 66 de ani era căpitanul secund al cargoului Rusen Mete, sub pavilion Sierra Leone. Nava, cu un echipaj de 22 marinari, a sosit în portul Constanța, fără marfă, în data de 3 ianuarie. A ancorat în dana 46 pentru a încărca grâu. În data de 5 ianuarie,după ce a încărcat 9545 tone de grâu, a părăsit portul dar, din cauza unor probleme la motorul principal, a fost nevoită să ancoreze  în rada interioară a portului Constanța pentru întreținere-reparații. Pe 7 ianuarie la ora 19,30 comandantul a solicitat autorităților portuare române asistență medicală pentru secundul său căruia i se făcuse rău. Bărbatul a murit însă până la sosirea navei Artemis a ARSVOM. Nava de salvare a preluat trupul neînsuflețit pentru a-l duce la mal unde medicii au confirmat decesul. Pe 8 ianuarie la ora 3:00 nava Rusen Mete a părăsit portul Constanța cu destinația Istanbul.

Sursă foto: IPJ Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii