Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărfuri contrafăcute indisponibilizate de polițiștii constănțeni

ro

12 Jul, 2019 17:14 1578 Marime text
Poliţiştii constănțeni au ridicat sute de articole vestimentare, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în urma unei acțiuni desfășurate în punctul de trecere a frontierei Vama Veche.
 
La data de 12 iulie a.c., poliţişti de investigare a criminalității economice din cadrul I.P.J. Constanța, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Mangalia și al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în domeniul transportului internațional de persoane, ruta Turcia - România.
 
Scopul acțiunii este identificarea persoanelor care introduc în țară bunuri contrafăcute, prin intermediul curselor regulate de transport.
 
În acest context, polițiștii au descoperit în compartimentele pentru bagaje ale autocarelor selectate aproximativ 250 de articole vestimentare. Acestea purtau însemnul unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute. În cauze, polițiștii au întocmit 5 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, faptă prevăzută și pedepsită de  Legea 84/1998.
 
Totodată, polițiștii constănțeni au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în cuantum de 5.000 lei conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și au ridicat în vederea confiscării peste 340 de articole textile .
 
În activitate au fost angrenați și polițiști ai Gărzii de Coastă Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii