Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:56 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane verificate de polițiștii de imigrări din Constanța!

ro

15 Apr, 2024 11:55 343 Marime text

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, dar și combaterea migraţiei ilegale rămân în continuare acţiunile prioritare ale poliţiştilor de imigrări, care contribuie la creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.
 
În acest context, la data de 13 aprilie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța, împreună cu polițiști de frontieră, polițiști de la transporturi și jandarmi, au desfășurat o acțiune în Portul Constanța Sud – Agigea.
 
151 de persoane au fost verificate în aplicația eDAC, dintre care doi cetățeni din Republica Moldova și 149 din Ucraina, au transmis reprezentanții IGI. 
 
În cadrul acțiunii, polițiștii de imigrări nu au identificat nereguli în privința persoanelor verificate.
 

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, a mai punctat sursa citată. 




În contextul aderării României la spațiul Schengen, începând din data de 31 martie a.c., a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate (eDAC), aplicație folosită de către structurile Ministerului Afacerilor Interne (poliție, jandarmerie, poliția de frontieră, imigrări), pentru stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni, cu privire la aceasta.
 
Prin intermediul aplicației, polițiștii de imigrări din structurile operative realizează ușor verificările în teren, iar în cazul în care sunt depistate persoane urmărite, dispărute, autovehicule furate, ori alte situații, vor fi dispuse măsurile legale care se impun în astfel de cazuri.


foto: IGI 



Citește și:

Polițiștii de imigrări din Constanța au escortat patru bărbați la aeroportul Henri Coandă. Iată pentru ce
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii