Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmi romani, amendati pentru contrabanda in Kosovo

ro

21 Apr, 2010 17:10 2048 Marime text

16 jandarmi români, componenţi ai unităţii mobilizate în Kosovo pentru misiuni de menţinere a păcii, au fost opriţi, ieri, la graniţa cu Macedonia pentru că nu au declarat ţigările şi alcoolul pe care le aveau asupra lor, au declarat oficiali ai Jandarmeriei Române.

Potrivit oficialilor Jandarmeriei Române, cei 16 militari şi alţi 9 sunt dintre cei decoraţi în martie cu medalia EULEX pentru misiunile din Kosovo şi veneau în România pentru a-şi petrece concediul, iar ieridimineaţă, la graniţa dintre Kosovo şi Macedonia, au fost opriţi pentru verificări de autorităţile vamale. Asupra fiecăruia dintre cei 16 au fost găsite unu-două cartuşe de ţigări şi un litru sau doi de băuturi alcoolice în plus de cât prevede legislaţia macedoneană, motiv pentru carenu li s-a permis traversarea Macedoniei. Atît ţigările, cât şi sticlele de băuturi alcoolice, spun oficialii Jandarmeriei, provin din magazinele scutite de taxe din bazele americane existente în Kosovo, fiecare militar având posibilitatea să cumpere două cartuşe de ţigări şi un litru de băuturi alcoolice pe lună.

"Cei 16 jandarmi nu sunt reţinuţi şi nu sunt cercetaţi pentru contrabandă.Marţi noapte au dormit la un hotel din Skopje, urmând ca miercuri să plătească amenda pentru încălcarea legislaţiei vamale", au spus oficialii Jandarmeriei Române.

Sursa: newsin.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alex 21 Apr, 2010 14:11 am fost in kosovo ca jandarm si am fost prelucrati foarte bine inainte ce avem voie sa facem si ce nu... stiam de cat alcool si tigari putem sa luam cu buna stiinta .. dar colegii mei vad ca nu se mai satura de a-si baga mana pana in gat .. RUSINE SI SA FIE PEDEPSITI CA ATARE.. nu este bine si frumos pt ROMANIA sa fim reprezentati de astfel de oameni