Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:17 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii sanitar-veterinari din Constanţa au găsit o grămadă de nereguli la agenţii economici

ro

15 Dec, 2015 13:03 782 Marime text
 
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 07.12.2015 – 11.12.2015, s-au materializat prin verificări la 144 obiective: șase restaurante, două pizzerii, două fast food-uri, o unitate tip bistro, un bar, un snack bar, două braserii, 10 carmangerii, 17 măcelării, 27 laboratoare cofetărie/patiserie, cinci super/hipermarketuri, nouă depozite alimentare, 20 magazine alimentare, trei unităţi de tăiere, trei pescării, patru centre prelucrare lapte, două centre colectare peşte, un centru colectare ouă, un centru colectare lapte, o unitate procesare carne, un birou vamal de frontieră, un oficiu poştal vamal, șase unităţi fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, nouă depozite seminţe consum, patru producători particulari, un FNC, o circumscripţie sanitară veterinară de asistenţă, două exploataţii comerciale, o farmacie veterinară.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la neîntreţinerea în condiţii de igienă corespunzătoare a spaţiului de lucru, a utilajelor şi ustensilelor, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 7 (şapte)  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.200 lei. Au fost emise două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru condiţii necorespunzătoare de igienă a spaţiilor de lucru la o măcelărie şi un restaurant.
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne – 4045 kg, lapte şi produse lactate – 1459 kg,  peşte şi produse din peşte – 2326 kg, ouă – 72 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 90.819 lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii