Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hans Klemm-„ România trebuie să rupă cercul influenţei politice asupra deciziilor economice”

ro

13 Oct, 2015 13:06 937 Marime text
 
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a participat la conferința „The case for investing in Romania”, la sponsorizarea căreia a pus umărul și camera americană de comerţ.
 
Pentru început Hans Klemm a ținut să felicite AmCham pentru primirea premiului pentru creativitate acordat de catre Consiliul European al Camerelor Americane de Comerţ.
 
„Acest premiu este o recunoaştere binemeritată a excelentei activităţi desfăşurate de Cameră în România, inclusiv organizarea conferinţei de astăzi.
 
În perioada de pregătire pentru misiunea mea la Bucureşti şi acum, după sosire, am fost şi sunt uimit de marele potenţial al României şi constat angajamentul său faţă de îmbunătăţirea mediului de afaceri (…) Pe măsură ce România efectuează reformele necesare, stabilind o fundaţie solidă pentru creştere sustenabilă, SUA vor fi un partener de neclintit pentru toate părţile implicate în aceste eforturi comune, inclusiv pentru guvern, parlament, comunitatea de afaceri şi societatea civilă.”, a declarat Hans Klemm în cadrul conferinței.
 
„Putem realiza obiectivele noastre comune concentrându-ne asupra a trei teme atotcuprinzătoare: securitate, democraţie şi prosperitate. În Dialogul pe tema Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, în cadrul NATO şi în alte foruri internaţionale, România a demonstrat că este un aliat real, manifestând angajament faţă de democraţia, securitatea şi prosperitatea cetăţenilor săi într-o Europă întreagă, liberă şi în pace. România a avut contribuţii semnificative la pacea şi securitatea internaţională, atât în Europa, cât şi mult dincolo de graniţele acesteia.
 
Dar asigurarea securităţii nu se limitează la cooperare militară şi aplicarea legii. Securitatea include şi statul de drept, securitatea şi diversificarea energetică, precum şi creşterea economică sustenabilă. Acest caracter multidimensional al securităţii este reflectat foarte bine în Strategia Naţională de Apărare întocmită de preşedintele Iohannis în cursul acestui an.”, a mai recizat ambasadorul.
 
 
„În sfârşit, România trebuie să rupă cercul influenţei politice asupra deciziilor economice. În anul 2016 vor avea loc două serii de alegeri.  Acesta ar putea fi şi un an hotărâtor pentru România.
Fac apel la liderii români să dea un exemplu pentru viitor: să lase la o parte preocupările politice pe termen scurt şi să se concentreze asupra binelui ţării pe termen lung în adoptarea de legislaţie nouă sau revizuirea legislaţiei existente; să înceteze să se amestece în administrarea companiilor de stat în scopul obţinerii de beneficii politice şi să le permită acestora să îşi desfăşoare activitatea în conformitate cu bunele practici de afaceri, astfel încât toţi românii să se bucure de efectele benefice; să îi apere în mod public şi cu tărie pe procurorii care îi anchetează pe cei corupţi şi să sprijine cu tărie un sistem judiciar independent.”, a subliniat Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București.
 




Sursa foto: hotweek.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii