Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:29 24 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea ministrului apărării naţionale cu ambasadorul SUA la București "Demersul nostru va asigura predictibilitate în derularea programelor de înzestrare "

ro

14 Nov, 2019 14:07 484 Marime text

Joi, 14 noiembrie, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, la sediul MApN, o întrevedere cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

Întâlnirea este prima de la preluarea mandatului ministerial și a reprezentat un bun prilej de a discuta aspecte de interes comun privind cooperarea cu SUA, atât din perspectivă bilaterală, cât şi în context aliat.

În cadrul discuţiilor a fost evidenţiat ritmul dinamic al Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării - ținând cont de contextul actual de securitate - ca elemente esenţiale pentru securitatea şi stabilitatea României şi a regiunii din care țara noastră face parte.

Ministrul Nicolae Ionel Ciucă a reiterat angajamentul României pentru proiectele comune dintre cele două armate și pentru continuarea alocării a 2 la sută din PIB pentru apărare, evidențiind că la nivel guvernamental există susținere totală și sprijin pentru menținerea acestui procent. 

"Demersul nostru va asigura predictibilitate, coerență și continuitate în derularea programelor de înzestrare ", a mai declarat Nicolae-Ionel Ciucă. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii