Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:13 20 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul SUA la București, la finalizarea mandatului acestuia

ro

10 Dec, 2019 13:48 508 Marime text
Astăzi, la ora 13.15, Klaus Iohannis, președintele României l-a decorat pe Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București.
 
Acesta a fost decorat la final de mandat, cu Ordinul Național Steaua României.
 
Hans Klemm a preluat funcția de ambasador al SUA la București în septembrie 2015, iar prin decizia luată de Senatul american în data de 20 noiembrie, Adrian Zuckerman este numit noul ambasador al SUA în România.

Președintele României a susținut și o alocuțiune în cadrul ceremoniei de decorare a ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.
 
Iată textul alocuțiunii:
Domnule ambasador Hans Klemm,
Domnule ministru,
Doamnă Klemm,
Doamnelor și domnilor,
Îmi face o deosebită plăcere să ne întâlnim pentru a recunoaște meritele unui profesionist, cu o contribuție extraordinară la dezvoltarea relațiilor dintre România și Statele Unite ale Americii. Este o ocazie solemnă, în care confer cea mai înaltă decorație a statului român, dar este, totodată, o ceremonie dedicată prieteniei.
 
Domnule ambasador,

La acest moment, în care misiunea dumneavoastră la București se apropie de sfârșit, Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii este mai solid și mai dinamic decât în orice moment din istoria sa.
 
Marcarea, în 2020, a 140 de ani de relații diplomatice dintre țările noastre are loc într-un context bilateral de care putem să fim mândri.
 
În dialogul pe care l-am avut cu Președintele Donald Trump, în luna august, la Washington, dar și acum mai puțin de o săptămână, în marja reuniunii NATO de la Londra, am remarcat angajamentul ferm și interesul Administrației Statelor Unite ale Americii pentru consolidarea și aprofundarea relațiilor cu România.
 
Aportul dumneavoastră la aceste evoluții a fost unul substanțial, prin statornicia prieteniei pe care ați arătat-o poporului român, prin susținerea dialogului și a cooperării și prin inițiativele pe care le-ați promovat și pus în practică într-un mod deosebit de eficient.
 
Într-o relație bilaterală bazată pe valori comune – precum stat de drept, democrație și drepturile omului – ați știut să dați un exemplu personal de acțiune consecvent fundamentată pe acestea.
 
Într-un context complex în plan regional și internațional, România și-a reconfirmat statutul de cel mai predictibil și ferm aliat regional al Statelor Unite.
 
În același timp, de-a lungul istoriei, România a beneficiat, în îndeplinirea aspirațiilor sale juste, de sprijinul aliaților și partenerilor săi. Acest sprijin ne responsabilizează și ne face să continuăm eforturile noastre de edificare a unui stat de drept puternic, modern și sustenabil, care să promoveze activ, atât în regiunea Mării Negre, cât și dincolo de aceasta, valorile transatlantice.
 
Având în vedere rezultatele deosebite ale misiunii dumneavoastră la București pentru dezvoltarea parteneriatului româno-american, pentru reconfirmarea și aprofundarea angajamentelor reciproce dintre țările noastre, îmi face o deosebită plăcere să vă acord Ordinul Național „Steaua României”, în grad de „Mare Cruce”. Vă felicit!

Sursă foto: Adrministrația Prezidențială

Ti-a placut articolul?

Comentarii