Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:42 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europarlamentarul Cristian Buşoi, acuzat că a plagiat în lucrarea sa de doctorat

ro

05 Feb, 2016 20:56 690 Marime text
 
Europarlamentarul Cristian Buşoi este acuzat de plagiat în lucrarea sa de doctorat, susţinută în 2010. O analiză publicată de platforma Contributors scoate în evidenţă pasaje întregi copiate fără citare în lucrarea lui Buşoi din alţi autori sau, culmea, din articole scrise chiar de Buşoi. Într-un răspuns exclusiv pentru RomaniaTV.net, eurodeputatul respinge acuzaţiile.
 
„Resping orice fel de acuzaţie de plagiat, care nici măcar nu se susţine. Este o teză la care am făcut zeci de interviuri cu foşti miniştri ai Sănătăţii şi am studiat programe de guvernare. Chiar autorul (articolului Contributor - n.r.) admite că sursele sunt trecute. Nu am nicio nelinişte, pentru că ştiu că am respectat regulile academic”, a spus Cristian Buşoi pentru româniatv.net.
 
Cristian Buşoi şi-a dat doctoratul în 2010, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, cu o lucrare despre sănătatea publică şi managementul sanitar, intitulată „Politici de sănătate în programele electorale și de guvernare în perioada de tranziție”.
 
„Un element inedit în cadrul tezei lui Bușoi îl constituie auto-plagiatul articolului „Sisteme de sănătate și influența ideologiilor politice”, reprodus aproape în totalitate în corpul tezei (circa 4 pagini) fără niciun fel de citare. (...) Auto-plagiatul este de astfel definit și incriminat chiar în codul de etică al Universității „Victor Babeș”. (...) Indiferent însă de gravitatea pe care o acordăm fenomenului de auto-plagiat, relativ des întâlnit și pe larg ignorat la noi, lucrurile iau o întorsătură kafkiană la constatarea că si articolul auto-plagiat conține, la rândul său, elemente de plagiat. Sursa este din nou Vlădescu iar prin preluarea „propriului” articol în teză, Bușoi agravează împrumutul din Vlădescu, din nou fără citare”, se arată în analiza Contributors.
 


Sursa foto: rfi.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii