Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:44 04 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Congresul bate la uşă Cine sunt susţinătorii lui Orban, ai lui Buşoi şi ai lui Predoiu de la Constanţa?

ro

10 May, 2017 00:00 3981 Marime text
În PNL se conturează două tabere mari pentru Congresul extraordinar, iar bătălia va fi extrem de interesantă. Prima tabără este cea a lui Ludovic Orban, iar cea de-a doua, a lui Cristian Buşoi. Cea de-a treia tabără s-a conturat în jurul lui Cătălin Predoiu.
 
Cele trei grupuri de susţinători au aripi şi la Constanţa, care se manifestă destul de zgomotos, mai ales în mediul online, pe reţelele de socializare. De pildă, Bogdan Bola, preşedintele organizaţiei judeţene de tineret a PNL Constanţa şi consilier judeţean, spune că tinerii sunt alături de Ludovic Orban.
 
„De ce Orban ? Pentru că este singurul politician liberal care a venit alături de noi, tineretul liberal, şi a făcut campanie electorală pe stradă, la europarlamentarele din 2014“, explică Bogdan Bola. Preşedintele de la tineret spune că îşi doreşte „ca politica noastră să înceapă să semene mai mult cu rugby-ul decât cu fotbalul: mai curând un joc de golani practicat de gentlemeni decât un sport de gentlemeni practicat de golani!“. Orban este susţinut şi de tinerii de la organizaţia municipală, şi de consilierii municipali, cum este şi cazul Cristinei Văsii.
 
Secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, care şi-a anunţat săptămână trecută candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului la congresul care va avea loc în data de 17 iunie, oficial are susţinerea liderilor filialei de la Constanţa. Lucrurile nu sunt însă bine sedimentate din acest punct de vedere, deoarece, între timp, la nivelul conducerii organizaţiei s-a produs schimbarea. Este foarte adevărat că, la Conferinţa Judeţeană de Alegeri, fostul preşedinte liberal, Gheroghe Dragomir, l-a invitat pe Cristian Buşoi să fure startul campaniei electorale interne, însă surse politice susţin că actualul preşedinte al liberalilor constănţeni, deputatul Bogdan Huţucă, nu ar fi un fan al acestuia.
Rămâne de văzut însă ce vor decide liberalii constănţeni în Comitetul Director Judeţean, când se va discuta pe tema Congresului, unde organizaţia Constanţa va fi reprezentată de 120-130 de delegaţi.
 
La şefia PNL şi-a mai anunţat candidatura şi prim-vicepreşedintele liberalilor, Cătălin Predoiu, care are şi el un grup de susţinători, în jurul consilierului judeţean Remus Cristy Băisan şi al foştilor lideri ai organizaţiei municipale (Romeo Rezeanu, Sorina Tuşa, Mihaela Andrei, Floarea Oana Maria), din timpul mandatului lui Vergil Chiţac. Pe undeva, acest lucru este firesc, din moment ce atât aceşti susţinători, cât şi Predoiu provin din rândul defunctului PD-L.
 
Următoarele zile sunt cruciale pentru ceea ce se va întâmpla pe 17 mai la Congres, dat fiind că în această perioadă se negociază intens. Liberalii spun că, în situaţia în care Ludovic Orban îl va convinge pe Ilie Bolojan să devină prim-vicepreşedinte în noua structură de conducere a PNL, alegerile sunt mai uşor de câştigat.
 
Vom reveni.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mardarescu Adriana 10 May, 2017 16:25 Ludovic Orban trebuie sa castige.......