Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elicopterul SMURD ce înlocuiește aparatul prăbușit în lacul Siutghiol, fără radar meteo?

ro

03 Jun, 2016 16:56 2442 Marime text
Patru salvatori de la SMURD, un pilot, copilotul, un medic şi un asistent, şi-au pierdut viaţa ieri, după ce elicopterul cu care au plecat în misiune în Republica Moldova s-a prăbuşit.  
 
Mai devreme vă anunţam că aparatul de zbor de tip EC-135 cu numărul de înmatriculare 347 nu era dotat cu un radar meteo, fiind singurul aflat în funcţiune fără un astfel de dispozitiv, conform unor oficiali din cadrul Inspectoratului General al Aviaţiei Române. Însă, potrivit unor noi date, mai este un alt astfel de elicopter fără radar meteo, „cel venit în urmă cu aproape două săptămâni, pe asigurarea de la Sutghiol", conform unor surse citate de Mediafax. Acesta nu a fost dat încă în folosință, fiind finalizate procedurile de înmatriculare.
 
În această dimineață, cercetarea la fața locului a fost reluată de echipe comune de specialiști români și moldoveni. În Republica Moldova a fost trimis și un laborator criminalistic dotat cu tehnică necesară pentru cercetarea unui astfel de eveniment și cu Unitatea Mobilă pentru Identificarea Victimelor Dezastrelor. 

Citeşte şi Prăbușire elicopter SMURD: Iată care sunt cei patru membri ai echipajului ce și-au pierdut viața în misiune (video)

Elicopterul SMURD prăbuşit nu avea radar meteo. Se ridică probe. Autopsia s-a încheiat. Urmează repatrierea celor decedați
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii